Přejít k hlavnímu obsahu

Opačné osudy s poslední šancí. Entropiq letí vzhůru, Sampi.Tipsport strádají

14. 8. 2023 | 09:38 Counter-Strike 2 Reportáž
První série CCT East Europe píše odlišné příběhy. Zatímco Sampi.Tipsport se z bilance 2-0 dostali na 0-2, Entropiqu se podařil přesný opak. V pátém kole ale stále mohou oba postoupit.
fino, sAvana1, MATYS, The eLiVe, T4gg3D
fino, sAvana1, MATYS, The eLiVe, T4gg3D
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

První kolo CCT East Europe Series 1 je nezapomenutelné. Matúš „MATYS“ Šimko totiž Sampi.Tipsport dovedl k výhře neuvěřitelně sebevědomým výkonem, kde na jedné z map zaznamenal skóre 43-10. Sampi se po Preasy podařilo 2:0 porazit i B8 a měli tři šance na postup do play-off. Dvě jsou ale fuč.

Slovenská sestava nejprve nestačila na bývalou sestavu Viperio a v neděli padla také proti týmu IKLA. S nádherně rozjetého swissu jsou zde najednou obavy, jestli se Sampi.Tipsport vůbec podaří postoupit do vyřazovacích bojů. Všem dnům ale ještě není konec a v úterý se rozhodne. Soupeře však ještě neznají.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Přesně naopak je na tom Entropiq. Dvě prohry nad Space a ARCRED nedávaly velké naděje na nějaký úspěch. Nová sestava se ale dočkala své první výhry a pomalu se rozjíždí. Po premiérovém triumfu nad Nexus Gaming se EIQ podařilo skolit také B8 a z boje o udržení se dostávají do hry o postup do play-off.

Aktuálně se čeká na pondělní dohrávku tří zápasů, po kterých poznáme los rozhodujícího pátého kola. Entropiq a Sampi.Tipsport semohou utkat tváří v tvář, což by zřejmě potěšilo druhý jmenovaný celek, který naposled zvítězil 2:1. Sampi se ale nebudou nudit ani dnes, kdy vstupují do CCT North Europe Series 7.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.