Přejít k hlavnímu obsahu

V CoD Warzone rapidně přibývá hackerů. Proč anti-cheat nestačí?

15. 8. 2023 | 09:48 Warzone Gaming
Cheateři v online videohrách nejsou žádnou neznámou. Občas mohou hráči používat cheaty, které na první pohled nepoznáte, někdy je viník vůbec neskrývá. V CoD: Warzone se situace čím dál víc zhoršuje a nestačí na to ani speciálně vyvinutý anti-cheat. Jeden z hráčů se podělil o nejnovější úlovek - létající motorky.
Ve hře CoD: Warzone přibývá množství hackerů
Ve hře CoD: Warzone přibývá množství hackerů
Zdroj: Twitter.com

Na videu je zachycen hacker na motocyklu, která se vznášela jako „pomatená vosa“. Ke konci záznamu se řidič zastavil na místě ve vzduchu a jeho spolujezdec svého nepřítele nemilosrdně zničil.

Něco podobného tu dlouho nebylo. Hráč neměl ani špetku snahy podvod skrýt a autor příspěvku ho ihned nahlásil. S největší pravděpodobností už se tak řidič létající motorky do hry nepodívá, jelikož vývojáři CoD: Warzone se o reporty pečlivě starají. Hackeři se však ve hře vyskytují čím dál tím častěji a s tímto podvodem přijde určitě i někdo další.

There's witches in DMZ now.
by u/cynicalgrape in DMZ

Ačkoliv vývojáři zavedli před pár lety nový anti-cheat s názvem Ricochet, na kterém v průběhu let pracují, tak očividně stále nefunguje tak, jak by si mnozí z hráčů představovali. Anti-cheaty jsou prvotně navrženy tak, aby se přizpůsobovaly cheatům, které se ve hře zrovna používají. Jelikož se cheaty v průběhu času mění nebo vytváří nové, je i vývoj anti-cheatů nekonečný cyklus.

Video přiložené níže je druhým, které po Redditu koluje ve velkém. Ačkoliv na první pohled hráč nepozná, že jeho nepřítel používá cheaty, (jako například v případě létající motorky) ze záznamu je to pak více než očividné.

Tell me I'm not crazy...is this cheating?
by u/RobienStPierre in DMZ