Přejít k hlavnímu obsahu

Nenáviděný šampion končí kariéru. Švédská legenda už myš znovu neliftne

15. 8. 2023 | 15:19 Counter-Strike 2 Příběh
Mnoho hráčů na světě se nemůže pyšnit třemi tituly z Majoru a jedním oceněním MVP. Robin „flusha“ Rönnquist byl u prvního Majoru v historii CS:GO, po deseti letech na světové mapě už ale žádný další zápas nepřidá. Slavný „mouselifter“ definitivně pověsil myš na hřebík.
JW a Flusha, hvězdy své generace
JW a Flusha, hvězdy své generace
Zdroj: EYEBALLERS

Styl hraní Robina „flusha“ Rönnquista byl natolik unikátní, že svého času patřil mezi nejvíce nenáviděné hráče na scéně. Často byl dokonce nazýván cheaterem, jak přesně čas od času mířil na soupeře přes zeď a leckdo mu nevěřil. Jeho chytrost neznala mezí, jeho clutche se zapsaly do historie. Časy druhého nejlepšího hráče světa za rok 2014 už jsou dávno pryč, na vrcholu neskončil, ale i tak za sebou nechává velký odkaz.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Poslední sezóny strávil flusha v organizaci EYEBALLERS, kterou spolu s dlouholetým parťákem Jesperem „JW“ Wecksellem po čtrnácti letech neaktivity odkoupil a obnovil. Švédský tým bohužel ani jednou nenakoukl do nejlepší světové padesátky a zapadl do průměru upadající švédské scény. Flusha už nezářil jako v nejlepších letech, ale nedá se říct, že by nějak zaostával. I přesto se rozhodl s hraním skoncovat.

Nejvíce se ale dnes 30letý hráč proslavil působením ve fnatic, kde strávil většinu své veleúspěšné kariéry. Příběh začal skoro na den přesně před deseti lety, kdy se slavná organizace rozhodla naverbovat tým Swag, yolo & bitches a jen o tři měsíce později se mohla radovat z prvního titulu mistrů světa v CS:GO. Celkem tyto nejcennější trofeje získala tři, flusha byl samozřejmě u všech. Dohromady strávil ve fnatic zhruba šest let.

„Už nějakou dobu cítím nedostatek motivace a hraní mě baví čím dál tím méně. Poslední rok jsem o konci přemýšlel, a když už vás jednou takové myšlenky napadnou, možná je správné nesnažit se dále tlačit na pilu. Přijde mi, že je správný čas teď skončit,“ rozpovídal se legendární hráč o důvodech konce kariéry na webu EYEBALLERS.

„Nejsem tak starý ve srovnání s jinými hráči na scéně, ale jsem spokojený s tím, čeho jsem dosáhl, kde jsem si mohl zahrát a kolik jsem toho mohl vyhrát, hlavně během působení ve fnatic. Ale také mám velkou radost z toho, že se moji spoluhráči stali také velmi dobrými přáteli, zejména JW a KRiMZ. Díky moc všem, kdo mě podporoval. Vaše přízeň pro mě v průběhu celé kariéry znamenala všechno a já na ni nikdy nezapomenu,“ uzavřel své vyjádření.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.