Přejít k hlavnímu obsahu

Jednou jsi dole, jednou nahoře. Sampi prohráli šestý zápas z posledních sedmi

16. 8. 2023 | 17:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Skuteční vítězové musí umět i prohrávat. Mentální sílu budou muset v následujících dnech prokázat hráči Sampi.Tipsport, jenž po vydařených týdnech a statusu aktuálně 42. nejlepšího týmu na světě zažívají šňůru proher, ze které se potřebují dostat. Příležitostí k tomu bude dost.
Erik „The eLiVe“ Sith na Tipsport CS:GO Bratislava
Erik „The eLiVe“ Sith na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Matúš Zeťák pro PLAYzone

Fanoušci Sampi.Tipsport si po letní turnajové přestávce zvykli, že jejich oblíbenci vyhrávají jako na běžícím páse. Kompetitivní scéna je ale často horskou dráhou, na které se týmy musejí umět pohybovat, jinak z ní vypadnou a propadnou se světovým žebříčkem. Sampi stále mají spoustu prostoru se odrazit k výšinám.

Sérii zápasů od 12. října si ale za rámeček určitě nedají. Ze sedmi duelů prohráli šest a vypadli kvůli tomu ze dvou turnajů. Díky dobré předchozí bilanci setrvali alespoň v CCT East Europe Series 1, kde si právě tou jedinou výhrou zajistili postup do play-off. V itineráři zápasů na HLTV.org jde o jejich nejbližší chystané představení, i když je jasné, že je brzy uvidíme v různých pokračováních Champion of Champions Tour.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Odměnou za postup do vyřazovací části bude pro Sampi.Tipsport souboj se světovým týmem OG. V jeho řadách už nenajdeme Adama „NEOFRAG“ Zouhara, stále však jde o zvučné jméno, proti kterému se každý pokusí ze sebe vymáčknout 120 procent výkonu. Matúš „MATYS“ Šimko bude jistě opět zářit jako zběsilý. Další zápas s dosud neurčitým soupeřem je bude o víkendu čekat s bilancí 0-2 v CCT North Europe Series 7.

Všech šest porážek v uplynulých dnech Sampi utržili od týmů ze světové stovky, vyloženě jednostranná byla pouze ta proti nové sestavě 00NATION, po které vypadli z Pinnacle Cupu V. Nevydařená série je sice vykřičníkem, ale při vysoké frekvenci zápasů není žádný důvod k panice. Stále totiž zapracovávají Tomáše „fino“ Bebjaka, nejčerstvější posilu, kterému každý duel na vyšší úrovni přináší důležité zkušeností.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.