Přejít k hlavnímu obsahu

Šok na světovém šampionátu! Favorité vyhořeli v osmifinále, obhájci titulu hlásí návrat

17. 8. 2023 | 10:11 VALORANT Reportáž
Hned první kolo play-off VALORANT Champions přineslo velkou senzaci. Největší favorité z týmu Fnatic zažili hořký šok v osmifinálovém klání, když podlehli obhájcům titulu LOUD. Po dominanci v celém letošním roce a základních skupinách světového šampionát byla očekávání jen ta nejvyšší, ostřílení Brazilci ale dokázali zasadit tvrdý úder a rozbouřit celou arénu.
Fnatic prohráli v osmifinále
Fnatic prohráli v osmifinále
Zdroj: VCT Esports

Jednou prohrát museli, ale nikdo stejně nečekal, že se tak letos stane. Teprve druhá porážka od zformování týmu ostrovní organizace byla ale ohromující. V Tokiu fnatic ztratili jedinou mapu za celý turnaj a v Los Angeles chtěli přidat třetí trofej v řadě, tu nejprestižnější, a stát se tak vládci celého ročníku VCT.

Jenže se vyskytly problémy, které celou cestu zkomplikovaly. V osmifinále se fnatic utkali s brazilskými titány LOUD. Ti sice obhajují titul mistrů světa, ale od porážky v grand finále LOCK//IN São Paulo už nebyli ve své kůži. Hned na první mapě Ascent ale ukázali, že hrát nezapomněli a v těsném zápase zvítězili 13:11.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Následovala mapa, která byla považována za pevný hrad Fnatic. Na Lotusu se ovšem tentokrát udály věci, které nikdo nečekal. LOUD zaskočili soupeře agresivní hrou, favoritům dali ochutnat jejich vlastní medicínu a dokonale jej přečetli. Výhra 13:6 šokovala celý svět, takhle drtivou výhru od obhájců nikdo nečekal.

LOUD tak po vyhoření v Tokiu hlásí návrat mezi elitu a vypadají silněji než kdy předtím. Fnatic však neztrácejí naději. I když se ocitli v obtížné situaci, stále si mohou dokráčet pro titul přes pavouk poražených. Cesta to ovšem bude delší a náročnější, navíc by v případě postupu do finále měli nevýhodu ve vetu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.