Přejít k hlavnímu obsahu

EZ4ENCE? Finská organizace už skoro rok neprohrála v BO3 proti TOP 5 týmům světa

19. 8. 2023 | 13:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
ENCE potvrdili pozici světové čtyřky a nechybí v semifinále Gamers8. I když se s nimi mnohdy nepočítá, tak jejich dlouhodobá bilance je teoreticky staví do pozice favorita. Nevěříte?
Marco „Snappi“ Pfeiffer
Marco „Snappi“ Pfeiffer
Zdroj: Gamers8

Za měsíc to bude rok, co se finské organizaci ENCE podařilo ani jednou neprohrát s TOP 5 týmem světa v BO3 sérii. Jde sice o hodně specifickou statistiku, ale současně dost vypovídající. I když za tuto dobu prohráli vícero BO3 zápasů, tak šlo o týmy níže postavené, na čemž samozřejmě musí hodně zapracovat. Když ale na více než jednu vítěznou mapu potkali giganty, tak kromě BO5 finále proti G2 skutečně neprohráli.

ENCE jsou často podceňovaným týmem, který se už ale dlouhé měsíce drží mezi nejužší špičkou. Guy „NertZ“ Iluz překvapivě dobře zastoupil svého krajana a dnešní hvězdu Vitality Lotana „Spinx“ Giladiho a pod taktovkou zkušeného kapitána Marca „Snappi“ Pfeiffera cílí na druhou trofej. Dánský IGL před 2,5 lety do ENCE zamířil spíše z nouze, ale právě zde dostal ten nejlepší prostor prokázat své vůdcovské kvality.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Na třech posledních turnajích nechyběli ENCE ve finále a na Gamers8 mají další podobnou příležitost. K žádným šokujícím výsledkům v Single Elimination pavouku nedošlo a mezi čtyři nejlepší týmy to dotáhlo celé aktuálně nejlepší kvarteto světa. ENCE tak budou mít šanci potvrdit svoji sérii trvající 336 dní.

Jejich semifinálovým soupeřem bude dnes od 16:30 tým Heroic. Aktuální světovou jedničku letos potkali jen jednou, na IEM Cologne, a byla z toho výhra 2-1 pro evropský celek. Výhry ale ENCE sbírali i loni, v minulém složení, například na Majoru. Druhou neméně hvězdnou semifinálovou dvojici tvoří G2 a Vitality.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.