Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelná série pro T1. Faker si poprvé zahraje na Worlds ve své zemi

19. 8. 2023 | 20:38 League of Legends Reportáž
Telecom Wars vždy nabídnou parádní podívanou. T1 se postavili svému tradičnímu rivalovi KT v dramatickém souboji, ve kterém nešlo jen o postup do finále regionální ligy, ale také o vstupenku na nadcházející světový šampionát. O zábavu a napětí absolutně nebyla nouze.
T1 Faker
T1 Faker
Zdroj: LCK

T1 neměli hladkou cestu k úspěchu. V prvních dvou hrách však dominovali a dostali se do vedení 2:0. Pravým tahákem ovšem byla třetí část partie, protože KT se konečně probrali a s lepším výběrem postav dostali soupeře pod tlak. Po snížení následně dokonce srovnali sérii, čtvrtá hra byla vzrušující až do poslední chvíle. T1 začali více než dobře, ale KT se nevzdávali a dokázali zvrátit její průběh ve svůj prospěch.

Schylovalo se tak k epické rozhodující bitvě. T1 si vybrali komfortní postavy a dlouho diktovali tempo hry. Rozhodnutí jít na Barona ale bylo příliš unáhlené a KT jungler Cuzz jeho ukradením vrátil svůj tým do hry. Když se T1 podruhé rozhodli pro Barona, tak se hrdinou KT stal tentokrát midař Bdd, který si díky spellbooku připravil Smite a pomocí odvážného Flashe opět připravil soupeře o cenný buff.

Oba týmy musely ukázat to nejlepší. Summoner's Rift se proměnil v neuvěřitelnou přetahovanou, kdy každé zaváhaní mohlo znamenat konec. A právě to se stalo. Pro barona se tentokrát rozhodla sestava KT, ale přesnější Smite měl Oner, který se ze tmy ukázal na Nocturnovi a krádež série byla na světě. Nebo ne?

Na řadě byl Elder Dragon a T1 ho měli téměř vy svých rukách, ale opět se Cuzz ukázal jako hrdina a svému týmu zařídil nejsilnější buff díky přesnějšímu Smitu. Jenže mezi KT a Nexusem stál Gumayusi, který sám heroicky bázi ubránil a o několik minut později smazal celý soupeřův tým. Neuvěřitelná hra nakonec skončila vítězstvím T1, kteří zvládli souboj plný napětí a obratů. KT ovšem nebyli daleko od comebacku roku.

Pro Fakera je tohle vítězství obzvláště důležité, protože se poprvé v kariéře bude moci ukázat na světovém šampionátu před domácím publikem. V letech 2014 a 2018 mu totiž tato příležitost unikla.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.