Přejít k hlavnímu obsahu

Válec jménem Sampi! Slovenský tým už je v semifinále a čeká ho finálový den

20. 8. 2023 | 08:31 Counter-Strike 2 Preview
Další výhra znamená další postup pavoukem. Po OG dokázali Sampi.Tipsport pokořit také 9 Pandas a v prvním turnaji CCT East Europe nadále prokazují své kvality. Dokráčí až k titulu?
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Bratislava
Sampi.Tipsport na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: František Dumek (s povolením)

Sampi.Tipsport jsou na výkonnostní houpačce, ale v CCT East Europe se jim náležitě daří. Další výhra se začala rodit na mapě Nuke. Mimo permaban Vertigo jde přitom o mapu s nejnižším winratem za poslední 3 měsíce. Ani to ale Sampi nezastavilo. Za CT uhráli 11 bodů a po změně stran dotáhli výhru 16:9.

9 Pandas se ale nevzdávali a udělali vše pro to, aby ukradení map picku slovenskému týmu oplatili stejnou mincí. A to se také podařilo. Tomáš „fino“ Bebjak sice střílel na Overpassu ostrými, ale obranná strana se Sampi.Tipsport tentokrát vůbec nevyvedla a tři body prostě nestačily. 9 Pandas srovnali poměrem 16:10.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Rozhodovat se tak muselo na Inferno, které nabídlo vůbec nejvyrovnanější průběh z celé série. Byla to navíc přesně ta mapa, u níž pohledem na čísla nepoznáte, kdo měl ve hře navrch. 9 Pandas nastříleli více killů, ale na výhru to nestačilo. Sampi.Tipsport zvládli těsnou koncovku a výhrou 16:14 míří do semifinále.

Slovenský tým dokázal potvrdit skalp známého celku OG, který nepřišel vniveč. Sampi postupem do semifinále vyrovnali česko-slovenské maximum napříč celým okruhem CCT. Před sebou tak mají finálový den, který ve 12:00 začnou duelem proti 500, s nimiž naposledy svedli vyrovnanou bitvu, ale se smutným koncem. Druhou semifinálovou dvojici utváří Space a Monte. Případné finále je naplánováno na 18:00.

Nedělní den to ale bude náročný na více frontách. Mimo východoevropský turnaj čeká na Sampi.Tipsport také čtvrté kolo CCT North Europe Series 7, kde v případě další prohry končí. Pokud by zvládli semifinále v důležitějším turnaji, tak by se jim oba zápasy jen těžko cpaly do časového plánu. Touha po titulu je silnější.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.