Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč nebude chybět na Worlds! Carzzy suverénně uspěl v 1. kole LEC Finals

20. 8. 2023 | 18:12 League of Legends Reportáž
Ať už jste však nováčkem nebo zkušeným fanouškem, jistě jste slyšeli o týmu, který si postupnou prací získal pevnou pozici na scéně. Ano, mluvíme o MAD Lions s Matyášem „Carzzy“ Orságem, který v sobotu potvrdil svou další účast na světovém šampionátu.
Carzzy slaví postup s fanoušky
Carzzy slaví postup s fanoušky
Zdroj: LoL Esports

MAD Lions si jako první Evropané zajistili letenku na letošní Worlds. Od svého zrodu organizace nevynechala jediné mistrovství světa, což není vůbec malá věc. Letos se na vrcholu sezóny ukážou už počtvrté. Jejich konzistentní výkonnost a neústupná houževnatost je něco, co z nich dělá opravdové esportové lvy.

Jednou z klíčových postav týmu je Matyáš „Carzzy“ Orság, který se prosadil jako hvězda na pozici AD Carry. Jeho umění i charakter fascinuje fanoušky po celé Evropě a jeho herní dovednosti se staly nepostradatelnou součástí strategie. Carzzy pravidelně dokazuje, že česká scéna má co nabídnout i za hranicemi.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

MAD Lions odstartovali LEC Season Finals proti týmu Excel Esports, došlo tak na český souboj s Patrikem „Patrik“ Jírů. Lvi se ovšem zakousli do své kořisti a nedali soupeři žádnou šanci. Výhrou 3:0 postoupili do finále horní části pavouka, kde se příští týden utkají s G2 Esports. Bez nich by to také nebyly Worlds.

Patrik ovšem není ze hry venku. Pokud jeho Excel vyhrají ve spodním pavouku alespoň jeden zápas, tak si zajistí souboj s NA týmem v rámci Worlds Qualifying Series. Jejich dalším soupeřem budou Fnatic, kde působí další česká hvězda Marek „Humanoid“ Brázda. Tato bitva slibuje napětí a další záplavu emocí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.