Přejít k hlavnímu obsahu

Jsou jungleři až moc silní? Tahle role potřebuje pořádný nerf, říká Phreak

22. 8. 2023 | 20:30 League of Legends Spekulace
League of Legends se neustále vyvíjí a jednou z klíčových součástí této evoluce je rovnováha mezi různými rolemi a postavami. Phreak, který se nyní jako game designer stará o určité balanční úkony, prohlásil, že jungleři jsou momentálně až o 20 % silnější než všechny ostatní role. Jaký je důvod tohoto zjištění a co nás může čekat v budoucnosti?
Jungle
Jungle
Zdroj: Riot Games

Výroky z úst Phreaka, který má v League of Legends světě značný respekt, znamenaly spíše jen potvrzení toho, co si část komunity již dávno myslela. Jeho slova měla za následek debaty o tom, zda je jungle skutečně tak dominantní, jak tvrdí, a jaké by měly být případné kroky k obnovení rovnováhy mezi rolemi.

Pokud bychom se na chvíli ponořili do čísel, statistik a herního dění, není těžké si představit, že jungleři mohou mít výraznější vliv na průběh hry než ostatní role. Schopnost ovlivnit všechny části mapy je klíčovým faktorem, které rozhodují zápasy. Zda je skutečně vhodné mluvit o nespravedlivé síle, je ale otázkou.

Phreakova myšlenka o snížení celkové síly junglerů o 15 % se zdá být zajímavým nápadem, který by mohl přispět k vyrovnání sil vůči ostatním. Jak by taková změna ovlivnila hratelnost a strategie, je ale zatím nejisté. Jungleři by si možná museli přehodnotit své postupy, což by mohlo přinést novou dynamiku do hry.

Nedávné změny ukazují, že vývojáři nejsou k pasivitě odsouzeni. Je pravděpodobné, že jungleři dostanou v následujících aktualizacích „totální reality check“. To však neznamená, že přijdou o všechnu sílu. Cílem bude dosáhnutí rovnováhy a umožnění hráčům volit různé strategie s podobnou šancí na úspěch.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.