Přejít k hlavnímu obsahu

Zahraje si nejvyšší ženskou ligu nějaká česká hráčka? Kvalifikace pokračují

23. 8. 2023 | 15:56 Counter-Strike 2 Turnaj
ESL Impact chystá další sezónu největších ženských soutěží historie. Justýna „Týnka“ Ducká už sice nepokračuje v týmu Spirit, ale s novou sestavou vyhlíží další šanci. Uspět bude chtít také Ljudmila „Miley“ Mikitová, jenž může v podobných kvalifikacích chybět. Poslední šance začíná.
Miley a Týnka
Miley a Týnka
Zdroj: PLAYzone / Team Spirit

Justýna „Týnka“ Ducká se v minulé sezóně stala první českou hráčkou, která to dotáhla do nejvyšší ženské ligy a následně se svými spoluhráčkami upsala profesionální organizaci Team Spirit. Po nevydařené sezóně ovšem s týmem nepokračuje. Pro slovenské fanoušky je však stále zajímavý díky Lee „Xia“ Vagové. Obě hráčky ovšem nadále spojuje jeden faktor. Musí si projít kvalifikacemi. V té první přitom neuspěly.

Xia se s týmem Spirit dostala jediný krůček před postupovou bránu, sestava Let Her Cook ale byla nad jejich síly. Týnka to dotáhla jen do čtvrtfinále. Obě se tak se svými celky chystají na druhý kvalifikační turnaj.

Sčítání hráčů

O úspěchu a neúspěchu se rozhodne od 23. do 25. srpna. První kvalifikace nalákala 34 ženských týmů, podobný počet se očekává i u druhého turnaje, který bude poslední šancí v letošním roce. Dlouhodobá liga s finálovým turnajem ve Valencii poté pro rok 2023 zavře své brány.

Mezi účastníky určitě uvidíme také Ljudmilu „Miley“ Mikitovou, oblíbenou českou hráčku, streamerku, analytičku či ambasadorku SINNERS. Její mezinárodní sestava to v první kvalifikaci dotáhla do čtvrtfinále, kde skončila stejně jako Týnka. Pro životní postup ale udělá cokoliv.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.