Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní vstup do mistrovství světa reprezentací. Česko přehrálo Alžírsko i USA

26. 8. 2023 | 22:27 Counter-Strike 2 Reportáž
Turnaj v Counter-Strike: Global Offensive na světovém šampionátu má za sebou první hrací den. Českému mančaftu se nadmíru dařilo, když si vyšlápl na výběr Alžírska i USA. Cesta základní skupinou pro Čechy pokračuje v neděli ve 13:30 zápasem proti Severní Makedonii. Ten odvysílá Michal „leckr“ Kadlíček na svém Twitch kanále.
Česká reprezentace na MS
Česká reprezentace na MS
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Vstup do turnaje českému výběru vyšel na jedničku, outsidery z Alžírska bez problémů porazil na Ancientu 16:4. Druhý zápas prvního dne odehráli Češi proti reprezentaci Spojených států tvořené z hráčů týmu Detonate. Znovu se bojovalo na Ancientu a česká pětice vyhrála 16:3.

Češi na MS

Česká CS:GO reprezentace na mistrovství světa zamířila jako jednička regionu Evropy. Minimálně postup do play-off se tak od českého výběru očekává. Štěpán Mach pro 15. ročník vrcholné akce, která letos probíhá v rumunských Jasech, povolal zástupce SINNERS, ENTERPRISE, UNiTY a bývalého snipera Sampi.Tipsport.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Klíčový dvojblok přinese začátek nedělního dne. Česko nejprve vyzve loňské mistry světa ze Severní Makedonie, které se však nemohou letos opírat o duo z Apeks, a následně se postaví Srbsku. Právě v soubojích s jinými evropskými reprezentacemi se bude lámat chléb. Závěr skupiny obstará duel s Indonésií.

Vítězové skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, na národní týmy ze druhých a třetích míst čeká osmifinále. Ve hře je 100 tisíc dolarů, takže hráči mají spolu s národní hrdostí o motivaci postaráno. Živě bude česká utkání na svém streamu vysílat Michal „leckr“ Kadlíček.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.