Přejít k hlavnímu obsahu

Opět proti favoritovi. Podaří se Dynamu Eclot postoupit do grandfinále?

27. 8. 2023 | 11:09 Counter-Strike 2 Preview
Dynamo Eclot v sobotu jednou vyhráli a jednou prohráli, stále jsou tak ve hře o polský superpohár. Pro postup do finále proti neporaženému vyzyvateli ale potřebují znova skolit nejsilnějšího oponenta v turnaji, proti němuž ale na úvod ukázali, že jej porazit dokáží.
K1-FiDa a Dytor
K1-FiDa a Dytor
Zdroj: Dynamo Eclot (s povolením)

Dynamo Eclot poprvé v historii vyrazilo do zahraničí, konkrétně do polského Gdaňsku, kde se opět po roce bojuje o PGE Superpohár. Domácí scénu zastupuje Pompa Team, který opanoval kvalifikaci, jinak je i další složení z hlediska národností podobné loňskému roku. Čeští SINNERS si loni ze severu Polska odvezli stříbro a cenný kov čeká i na DNE. Nedělní program ale teprve rozhodne, jakou bude mít hodnotu.

Cenný skalp získal pardubický celek hned na úvod proti nejvýše postavenému týmu v HLTV žebříčku. Zápas proti Into The Breach byl hodně vyrovnaný, ale v prodloužení dovedl Guy „anarkez“ Trachtman své české kolegy k výhře 19:16. Další zápas čekal na DNE večer, kdy byla ve hře první místenka v grandfinále.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Dynamo Eclot ovšem dlouhý den nesvědčil. Martin „Dytor“ Handl v souboji s Pompa Teamem pálil ostrými, ale po dvou napínavých mapách musel rozhodnout BO3 sérii až závěrečný Ancient. Na něm měl domácí tým v čele s velezkušeným Januszem „Snax“ Pogorzelskim navrch a senzačně vybojoval postup do finále.

V pavouku poražených se mezitím udrželi ve hře Into The Breach, když vyřadili bulharské 500, kteří nedokázali navázat na loňský titul SKADE. Evropská sestava tak bude mít šanci vrátit DNE sobotní porážku i s úroky. Start je naplánován na 11:00, sledovat zápas můžete na Twitch kanále Cukyho. Finálová bitva o titul by se měla konat od 15:00, ve hře je 10 tisíc dolarů za první místo z celkové 20tisícové dotace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.