Přejít k hlavnímu obsahu

Jediné kolo od čtvrtfinále. Česká CS:GO reprezentace postupuje do play-off

27. 8. 2023 | 22:49 Counter-Strike 2 Reportáž
Světový šampionát dnes uzavřel svou skupinovou fázi. Odpoledne se česká reprezentace nejprve postavila úřadujícím šampionům ze Severní Makedonie, s nimiž prohrála 12:16. Následně se rvala se úspěšně rvala se Srbskem, které ale stejně postupuje z prvního místa.
Česká reprezentace na MS
Česká reprezentace na MS
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Vstup do turnaje českému výběru vyšel na jedničku, rozdílem třídy v sobotu přehrál outsidery z Alžírska i reprezentaci Spojených států. Klíčová ale byla neděle, kdy se lámal chléb proti evropským konkurentům.

Na úvod neděle česká pětice vyzvala Severní Makedonii, která je oproti loňské mistrovské sestavě oslabena o dva pilíře. I přesto Makedonci zvítězili 16:12. Zlepšit si náladu se českému týmu podařilo výhrou 16:13 proti Srbsku. Ne však dostatečně, jako se mohlo zdát, protože výhrou jen o tři body Češi přišli o matematickou šanci na výhru skupiny. Před rozklíčováním postupové tajenky porazil český nároďák ještě Indonésii 16:9.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

V posledním zápase dne se Srbsku podařilo skolit Severní Makedonii 16:12, díky čemuž vznikl trojcestný tiebreaker. V minitabulce tří týmů s bilancí 4 výher a 1 prohry má Česko nejhorší bilanci (-1), a tak obsazuje až třetí místo. Výhra proti Srbsku se tak zpětně ukazuje jako smolná, protože být rozdíl o kolo vyšší, tak mají všechny tři týmy bilanci 0 a rozhodovalo by tak celkové skóre. To má nyní český nároďák nejlepší.

Na kdyby se ale nehraje. Češi se tak už musejí chystat na pondělní osmifinále, ve kterém narazí na Rumunsko. Vítěz tohoto duelu se poté v pátečním čtvrtfinále utká se Švédskem. Nejvíce šokujícím jménem mezi neporaženými vítězi skupin je ale Uzbekistán, který si senzačně poradil s Ukrajinou či Dánskem.

Česká reprezentace pro rok 2023:

 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Martin „Pechyn“ Pechoušek
 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.