Přejít k hlavnímu obsahu

Konec v osmifinále. Česká reprezentace na mistrovství světa prohrála s Rumunskem

28. 8. 2023 | 19:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Cesta českého celku na mistrovství světa v Counter-Strike: Global Offensive skončila. Mančaft složený hráči z týmů domácí scény na postoupil do play-off, kde v prvním kole narazil na silné Rumunsko. A po obří bitvě prohrál. Domácí výběr využil i podpory rumunských fanoušků a Českou republiku porazil 2:1.
Česká reprezentace na MS
Česká reprezentace na MS
Zdroj: IESF (s povolením)

Česko 1:2 Rumunsko (9:16, 16:9, 11:16)

Mapy: Ancient ( Česká republika), Nuke ( Rumunsko), Mirage

BO3 série začala na Ancientu. Český celek se držel svého tradičního picku a rumunský výběr nijak nezaskočil. A překvapení nepřišlo ani na samotném serveru. Češi začali na teroristické straně a byli absolutně bez šance. Do druhé poloviny šli s pouhými dvěma body. To bylo málo, česká pětice dosáhla pouze na devět kol.

Výběrem rumunského mančaftu byl Nuke. První „half“ byl o poznání vyrovnanější než na Ancientu. Za teroristy se domácí mančaft dostal k sedmi bodům. Český výběr se v druhé polovině rychle dostal do tempa, Max „SHOCK“ Kvapil a Dominik „blogg1s“ Janita odehráli luxusní mapu. Po výhře 16:9 se šlo na decider.

Rozhodovat o vítězi musela Mirage. Poslední mapa zápasu byla extrémně vyrovnaná, spousta strhujících kol a clutch situací. Teroristická strana rumunského mančaftu nadělala české pětici veliké problémy, pět bodů ale bylo slušným základem do druhé poloviny.

Svou teroristickou jízdu odpálili Češi ve velkém stylu. Po neúspěšných pistolkách zvládli šest kol v řadě a vyrovnali na 11:11. Další minuty pak patřily k tomu nejlepšímu Counter-Striku, který celý světový šampionát může nabídnout.

Většinou však s nešťastným koncem pro český tým. Adrian „XELLOW“ Guță předvedl neuvěřitelný výkon, v nejednom kole byl klíčovým faktorem, který nakonec rozhodl o vítězství domácího celku.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).