Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapení. Nová sezóna ve Fortnite bude o měsíc kratší! Proč?

29. 8. 2023 | 14:20 Fortnite Spekulace
Podle úniků dat byla kapitola 4 sezóna 5 potvrzena a je ve vývoji. Informace vyšly najevo po spuštění 4. kapitoly 4. sezóny. Zdá se, že tentokrát Epic Games poruší tradici, která trvá od třetí kapitoly. Běžně začíná nová kapitola po čtyřech sezónách, tentokrát jich ale bude podle posledních spekulací pět.
Chapter 4 season 4
Chapter 4 season 4
Zdroj: Epic Games

Podle oficiálních informací má kapitola 4 sezóna 4 skončit 3. listopadu 2023. Což nechává zhruba měsíční mezeru do začátku kapitoly 5. Zde tedy vstupuje do hry kapitola 4 sezóna 5. Ta má obsahovat pouze dvě aktualizace – v27.10 a v27.11, což je přesně obsah přesně na měsíc. To zanechalo data minery pěkně zmatené, ale zdá se, že za rozhodnutím Epic Games existuje důvod.

Není totiž žádným tajemstvím, že Epic Games chystá velkou spolupráci s Legem. Vyvíjí se již měsíce a podle informací jde možná o dosud největší kolaboraci. Zpočátku se předpokládalo, že k ní dojde ke konci aktuální sezóny, ale na základě nových informací, které jsou k dispozici, by mělo jít o samostatnou sezónu.

Vše nasvědčuje tomu, že celá sezóna bude založena pouze na Legu. Samotná hra projde zřejmě radikálními změnami, aby vyhovovala spolupráci s Legem. Mnozí spekulují, že crossover představí Lego ostrov s vlastní sadou grafiky i herních mechanismů. Ke stavbě budeme nejspíše klidně používat místo dřeva, kamene nebo kovu kostky z lega.

Postavy, lokace, předměty a vše ostatní může být také tematické. Epic Games s Unreal Engine 5 boří meze a možnosti a pro vývojáře by mohlo jít o další zajímavou výzvu.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.