Přejít k hlavnímu obsahu

Škoda eRally Cup pokračuje i v roce 2023, tentokrát se dvěma soutěžními speciály

29. 8. 2023 | 15:55 Reportáž
Seriál Škoda eRally Cup zahrnuje letos 4 bodované soutěže, z nichž každá obsahuje 12 rychlostních zkoušek rozdělených servisní zónou do 3 virtuálních etap. Na absolvování každé z nich mají všichni registrovaní účastníci k dispozici slot v podobě 7 dnů a je na každém hráči, kdy jednotlivé rychlostní zkoušky absolvuje.
Škoda eRally Cup
Škoda eRally Cup
Zdroj: ŠKODA

Formát každé soutěže se snaží co nejvíce přiblížit reálnému vzoru, poslední RZ bude vždy bodována zvlášť jako powerstage. Po každé kvalifikačních soutěží se uskuteční živé finále. V rámci tzv. live eventu se proti sobě na jednom místě a v jeden čas postaví 8 nejúspěšnějších hráčů v dané soutěži, kteří v živě streamovaném a komentovaném závodě usednou za volanty identických simulátorů Škoda RallySim.

Body za kvalifikační soutěže i živá finále se sčítají a ten, kdo dosáhne nejvyššího bodového součtu na konci roku, se stane vítězem. Vyrovnané podmínky pro účastníky zajišťuje povinné identické nastavení set-upu hry, kdy všichni mají nastaven stejný stupeň poškození vozu, stejný pohled na trať a stejnou degradaci povrchu. Rozhodovat tak bude pouze jezdecké umění a strategie při volbě pneumatik.

Jak se již stalo tradicí, nejlepší jezdci se mohou těšit na zajímavé ceny. Vítěz získá bezplatnou zápůjčku vybraného modelu vozu Škoda na půl roku. Všichni tři medailisté budou navíc pozváni ke svezení na místě spolujezdce v reálném soutěžním speciálu Škoda Fabia Rally2 při testech dealerských týmů Škoda Auto Česká republika.

„Esportový šampionát Škoda eRally Cup se stal již pevnou součástí české simracingové scény. Přihlásit se do něj může téměř každý. O jeho oblibě svědčí skutečnost, že se ho pravidelně zúčastňuje kolem 200 hráčů z řad profesionálních závodníků i amatérských nadšenců,“ říká vedoucí projektu Martin Viďourek. Všechna živá finále budou streamována na sociálních sítích PLAYzone a jejich sestřihy se objeví i na obrazovkách O2 TV Sport.

Škoda eRally Cup

I tentokrát se hraje na platformě DiRT Rally 2.0, pro kterou Škoda Auto poskytuje vývojářům licenci na soutěžní speciály Škoda Fabia Rally2 a Škoda Fabia WRC. Hráči mohou poměřit své síly na všech platformách, na kterých je tato hra dostupná – tedy Microsoft Xbox One, Sony PlayStation 4 a PC.

Pro samotnou účast v turnaji je potřebná registrace na webu Škoda eRally Cupu, legální kopie hry DiRT 2.0, účet na stránkách výrobce hry (společnosti Codemasters) a samozřejmě kvalitní internetové připojení. Pro ovládání vozu není nutné mít žádné speciální zařízení, ale místo běžného ovladače se doporučuje dovybavení herním volantem a pedály.

Škoda eRally Cup 2023 v termínech

Švédská rally (Škoda Fabia WRC)

  • online část 6.9. až 13.9.
  • živé finále 17.9. (Vodafone PLAYzone Aréna)

Velšská rally (Škoda Fabia WRC)

  • online část 11.10. až 18.10.
  • živé finále 22.10. (Vodafone PLAYzone Aréna)

Polská rally (Škoda Fabia Rally2)

  • online část 15.11. až 22.11.
  • živé finále 25.11. (místo bude upřesněno později)

Novozélandská rally (Škoda Fabia Rally2)

  • online část 6.12. až 13.12.
  • živé finále 17.12. (Vodafone PLAYzone Aréna)

Pro veškeré další informace sledujte Facebook a nově také Instagram Škoda eRally Cup.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).