Přejít k hlavnímu obsahu

KOI v kritické situaci. Internetová celebrita poskytla přes 70 milionů korun z vlastní kapsy

31. 8. 2023 | 13:13 League of Legends Spekulace
Organizace KOI je údajně v kritické finanční situaci a potýká se s vážnými problémy, které sahají od nedostatečných platů zaměstnanců a tvůrců obsahu až po samotné hráče. Navíc se zdá, že Infinite Realty má potíže s platbami za licenci LEC, což může ohrozit existenci KOI v nejvyšší evropské soutěži v League of Legends.
Ibai a Piqué
Ibai a Piqué
Zdroj: KOI

V posledních dnech se na španělskou organizací KOI vznáší stín nejistoty, a to kvůli kritické finanční situaci klubu, který vznikl slibnou fúzí společností Infinite Realty, Inc., ReKTGlobal (Rogue) a KOI v říjnu loňského roku. Informace, které se dostaly do povědomí veřejnosti, naznačují, že klub je v hlubokých problémech spojených s nedostatečnými platbami a narušenou finanční stabilitou.

Situace byla odhalena necelý rok po oficiálním oznámení o fúzi těchto tří subjektů, která vytvořila KOI. Během tohoto relativně krátkého období se společnost dostala do bodu, kdy je ohrožena její budoucnost.

Společnost Infinite Reality údajně neplní své finanční závazky vůči zaměstnancům, tvůrcům obsahu a hráčům. Kromě toho má údajně problémy s placením licence na účasti v LEC. To by mohlo mít fatální následky pro účast v prestižní soutěži.

Největším šokem v této souvislosti bylo zjištění, že španělská ikona streamování a esportu, Ibai, sám přispěl z vlastní kapsy částkou přibližně 3 miliony eur, aby zvládl řešit finanční problémy klubu.

Tato štědrá gesta zahrnovala plnění platů některých hráčů a tvůrců obsahu, stejně jako náklady na Gaming House týmu Superliga. Celá tato situace vyvolává velké obavy v prostředí kolem organizace KOI. Projekt je vážně postižen finanční nestabilitou, což má negativní dopad na téměř všechna odvětví. Není vyloučeno, že klub se bude muset seriózně zamyslet nad pokračováním tohoto ambiciózního projektu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.