Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike 2 už je v podstatě otevřenou betou. Valve odhalilo i další novinky

1. 9. 2023 | 13:37 Counter-Strike 2 Update hry
Counter-Strike 2 se blíží. Další díl jedné z nejpopulárnějších FPS světa je za rohem. Uzavřená beta se pomalu blíží ke konci, přístup do CS2 dostane od pátku obří porce hráčů. Aby byli hráči způsobilí, musí mít status CS:GO Prime, aktivní rank v CS:GO a většinu svých oficiálních zápasů odehrát v jednom z regionů, kde je omezený test k dispozici. Valve zároveň odhalilo další porci novinek. A konečně i s Infernem.
Nové Inferno
Nové Inferno
Zdroj: Valve

Ještě jste nehráli Counter-Strike 2? Teď je váš čas. Tak zní jasný vzkaz Valve pro hráče. Ti, kteří čekají na svou šanci, se dost možná v následujících dnech dočkají. Vývojáři chtějí dát přístup do CS2 co nejvyššímu počtu způsobilých hráčů. Jak být jedním z nich?

  • Status CS:GO Prime
  • Aktivní rank
  • Mít většinu oficiálních zápasů odehranou v regionu, kde je limitovaný test dostupný

Nový ranking

CS Rating by měl být podle Valve přesný ukazatel skillu v Counter-Strike 2. Tabulky budou regionální i světové. K tomu, aby hráči získali CS Rating, musí hrát zápasy v Premier Modu.

V Competitive budou mít nově hráči ranky podle jednotlivých map. Můžete se tak vyškrábat do Globalu na Mirage, ale v klidu sbírat zkušenosti v MGE například na Vertigu.

Blíž Valorantu

Jednou z dalších velkých novinek pro Counter-Strike 2 je nová délka zápasů. Každá polovina bude nyní končit po 12. kole. Celkem se tak v základní hrací době odehraje maximálně 24 kol. To platí pro Competitive, Premier Mode i Majory. Podobný systém mohou fanoušci esportu znát z Valorantu.

„Očekáváme, že se struktura a průběh zápasů budou časem vyvíjet tak, jak se bude komunita přizpůsobovat. Jsme zvědaví, kam se posunou,“ komentuje Valve zkrácené zápasy v oficiálním blogu.

A zapomenout nesmíme na novou mapu v limitovaném testu - Inferno! Vypadá parádně.

Štítky: Counter-Strike 2
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).