Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport MČR na CS2 nebo CS:GO? Budeme připraveni, hlásí vedoucí projektu

4. 9. 2023 | 10:53 Counter-Strike 2 Komentář
Kdy vyjde Counter-Strike 2? Bude to jen open beta, nebo plná hra? A jak to ovlivní Tipsport CS Praha II, potažmo finále sezóny Tipsport MČR CS? I když dnešní noc leccos naznačila, stále nemáme jasno, kdy kompetitivní okruh zmáčkne switch. K možnostem a různých scénářům zakončení letošního roku se ale vyjádřil vedoucí projektu Tipsport MČR CS Pavel Kristián.
Pavel Kristián
Pavel Kristián
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)
Všichni napjatě vyhlížíme příchod CS2. I když se dá předpokládat, že před samotným vydáním a okamžikem, kdy CS2 nahradí na oficiálních serverech aktuální CS:GO, bude k dispozici období otevřené betaverze a přijde i nějaké oficiální oznámení termínu, musíme být my i ostatní organizátoři připraveni na jakoukoli alternativu. Přeci jen, mluvíme tu o VALVE, může se stát cokoli.

Pokud by se stalo, že by přechod na novou verzi hry proběhl v průběhu již započatého turnaje, budeme přecházet v co nejdřívějším možném termínu. Je tedy klidně možné, že se například skupinová část odehraje v CS:GO a finálová už v novém CS2.

Z herního hlediska se přece jen jedná spíše o velký update, nikoli o novou verzi hry. Proto věříme, že hráči budou připraveni přejít na novou verzi co nejdříve, především, pokud bude k dispozici dostatečně dlouhé období otevřené betaverze. Z našich informací budou stejně postupovat i ostatní TO a neradi bychom vytvořili situaci, ve které budou hráči trénovat CS2 pro většinu turnajů a u nás budou stále nuceni hrát starou verzi hry.

Jsme ve spojení s ESL i dalšími zahraničními partnery a v okamžiku, kdy budeme mít více zveřejnitelných informací, určitě si je nenecháme pro sebe.
– Pavel Kristián
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.