Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO na ovladači?! TikToker po tisíci hodinách nehraje vůbec špatně

1. 9. 2023 | 17:32 Counter-Strike 2 Zajímavost
Oblíbený kompetitivní titul CS:GO je odjakživa spjat s počítačem, respektive klávesnicí a myší. Jen málokdo si dokáže představit ovládání pohybu, míření, střelbu či házení granátů na ovladači. Jeden TikToker ale dokázal, že i s malým kašpárkem se dá zahrát velké divadlo.
CS:GO na ovladači
CS:GO na ovladači
Zdroj: Koláž CS:GO / pngtree.com

Myš a klávesnice neodmyslitelně patří ke Counter-Striku. Jde o to nejlepší řešení, kterému se jen těžko konkuruje. Najdou se ale výjimky. Dlouholetým majitelům konzolí vychází CS:GO vstříc, hrát jde totiž i na ovladači. Drtivá většina hráčů však tuto složitější možnost odmítá, neboť ji vývojáři ničím nevyvažují. Spíš s ní ani nepočítají a ve hře je vlastně jen proto, že při vydání CS:GO se hlasitě mluvilo o konzolovém portu.

Jeden z mála neobvyklých hráčů je i TikToker iHardScope. Ten už má se svým PS5 ovladačem odehráno necelých tisíc hodin. K patřičnému hernímu zážitku si dlouho musel upravovat všemožná nastavení, citlivost, dokonce i software. Dále se samozřejmě musel naučit pro Counter-Strike specifický movement či ovládat zpětný ráz zbraní. FPS hry bez aim assistu a podobných pomocníků jsou extrémně náročné.

Výsledek ale stojí za to. Na první pohled byste možná ani nerozeznali, že se jedná o hráče na gamepadu. Profík z něj samozřejmě nebude, ale některé jeho highlighty by mohli závidět i volnočasoví hráči s myší.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.