Přejít k hlavnímu obsahu

Nový matchmaking jako motivace. Český hráč patří mezi nejlepší na světě

3. 9. 2023 | 19:19 Counter-Strike 2 Žebříček
Upravený systém matchmakingu v Counter-Strike 2 po dlouhých letech přiměl spoustu hráčů jej znovu vyzkoušet a dát mu šanci, než vyjde plná hra, aby otestovali, jestli za něco bude stát, nebo se stejně pak jen přesunou na FACEIT. Někteří ale berou grind vážněji než ostatní.
Matchmaking
Matchmaking
Zdroj: Valve

Valve konečně vyslyšelo hráčskou komunitu a překopalo systém matchmakingu. Ten už nově není pouze o získání nejvyšší hodnosti Global Elite, kdy jste neměli žádnou další motivaci hrát. Nově totiž hodnosti získáváte na každé mapě samostatně. Mnohem důležitější je ale vznik CS Ratingu v rámci kompetitivního režimu Premier, jehož první sezóna je v beta testování nejrozšířenější možností prozkoumávat novou hru.

K přístupu se s obří vlnou pozvánek dostal skoro každý, zápasů se tak hrají tisíce denně. Nejlepší hráči světového žebříčku mají aktuálně skoro sedm desítek výher s neuvěřitelným winratem přes 95 procent. Dá se předpokládat, že jde o hráče s vysokým FACEIT ELO využívající 5-man stack pro co nejvyšší šanci na úspěch. Desítka již překonala hranici červeného ratingu (25+), vyšší už je pouze žlutý (30+), ten nejcennější.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Mezi nejlepší desítkou najdeme právě i českého hráče Šimona „suplicK“ Skuplíka, který ve svých prvních 20 hrách ani jednou neprohrál a v jeden moment byl dokonce nejlepším hráčem evropského žebříčku! Aktuálně má na kontě 22 výher a bohužel i první hru, přesto se drží na krásném pátém místě. Jeho podstatně nižší počet odehraných zápasů značí, že jeho výhry byly náročnější a získal za ně mnohem více ratingu.

Pořadí se samozřejmě bude neustále přesypávat. Nejvíce zapálení hráči, kteří nemají povinnosti v CS:GO soutěžích a mohou se CS2 věnovat naplno, budou chtít jako první dosáhnout nejvyšší úrovně a následně i nejvyššího možného ratingu, protože takové ocenění bude opravdu historické. Bojovat o něj třeba budou i jiní CZ/SK hráči. V pořadí můžeme vysoko vidět Filip „darber“ Böhma nebo Pavla „hackshooter“ Jelínka.

Aktuální žebříček Evropy
Aktuální žebříček Evropy
Foto: PLAYzone
Aktuální žebříček světa
Aktuální žebříček světa
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.