Přejít k hlavnímu obsahu

Konec kontroverzím. Generální ředitelka Evil Geniuses odstupuje z funkce

Jedná z nejdůležitějších postav americké organizace Evil Geniuses odstupuje ze své funkce. Rok 2023 byl pro EG plný kontroverzí a generální ředitelka Nicole LaPointe Jamesonová byla často v jejich středu. Na rozloučenou dostala od týmu triumf ve VALORANT Champions.
Nicole LaPointe Jamesonová
Nicole LaPointe Jamesonová
Zdroj: Evil Geniuses

Ani prvenství na mistrovství světa ve Valorantu pozici generální ředitelky Evil Geniuses nezachránilo. Nicole LaPointe Jamesonová nadobro v organizaci končí. Důvodem je poslední rok plný nesprávných rozhodnutí a různých kontroverzí, tou poslední byl nevydařený merch právě u přiležitosti titulu světových šampionů.

Místo generálního ředitele dočasně obsadí Chris DeAppolonio, než se organizaci podaří najít trvalou náhradu. Ta ale bude muset hledat nové cesty dlouhodobé udržitelnosti na trhu. „Jde o to, jaká bude další metoda růstu příjmů. Velmi důležitá je také diverzifikace a inovace těchto příjmů, protože si myslím, že pouhé zpeněžování na základě esportového týmu v dnešním světě prostě nefunguje a nestačí,“ prohlásila Jamesonová.

Jako na hlavní tvář organizace padala na její hlavu veškerá kritika veřejnosti, ať už šlo o špatné vedení CS:GO divize nebo údajnou šikanu uvnitř League of Legends týmu. V rozlučkovém rozhovoru popřela, že by právě poslední zmíněná kontroverze vedla k jejímu odchodu. „Nemám se zatím za co omlouvat, Danny a jeho rodina se mají skvěle. Danny navíc napsal na svůj Twitter, že žádnou šikanu nezažívá,“ napsala bývalá šéfka.