Přejít k hlavnímu obsahu

23letý profesionál náhle zemřel. Ještě před měsícem hrál na mistrovství světa

4. 9. 2023 | 18:03 VALORANT
Svět esportu pláče, další světová hvězda odešla z tohoto světa příliš mladá. Pouhý den po svých narozeninách náhle zemřel Santiago „DaveeyS“ Ruiz, profesionální hráč jihoamerického týmu KRÜ Esports. Karel „Twisten“ Ašenbrener si bude mít zase s kým zahrát VALORANT.
Santiago „DaveeyS“ Ruiz
Santiago „DaveeyS“ Ruiz
Zdroj: VCT Esports

Santiago „DaveeyS“ Ruiz se na esportové scéně poprvé ukázal v CS:GO, na nejvyšší úroveň se ale dostal až ve Valorantu. Letošní sezónu strávil v organizaci KRÜ Esports, která patří do partnerského programu VALORANT Champions Tour. Ruiz se s týmem dostal až na mistrovství světa, se kterým se bohužel rozloučil už ve skupině. Další zápas už mladý Kolumbijec bohužel nepřidá. V neděli náhle zemřel ve věku 23 let.

O jeho smrti jako první neurčitě neinformoval jeho brazilský kolega a kamarád Carlos „axeddy“ Galvão. „Nezapomínejte říkat svým nejbližším, že je máte rádi,“ uvedl na Twitteru. Oficiální potvrzení přišlo dnes přímo od týmu KRÜ Esports. Přesná příčina smrti je neznámá, mělo jít o nespecifikovanou náhlou zdravotní obtíž.

VALORANT veřejnost se s Ruizem loučí jako s pracovitým hráčem, prvotřídním parťákem a pokorným člověkem. Jeho snem bylo reprezentovat svoji zemi na vrcholu, což se mu na poslední chvíli splnilo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.