Přejít k hlavnímu obsahu

Lissandra support, Fiddlesticks i Swain. G2 ukázali netradiční šampiony

4. 9. 2023 | 20:01 League of Legends Zajímavost
G2 Esports jsou znovu ve finále LEC. Nejúspěšnější organizace v historii evropského League of Legends přehrála ve finále upper bracketu MAD Lions 3:1 a v sezónním finále skončí nejhůře druhá. Proti Matyáši „Carzzy“ Orságovi a spol. zároveň vytáhli borci z G2 nejeden netradiční pick, čímž oživili celou sérii.
Fiddlesticks a Swain
Fiddlesticks a Swain
Zdroj: Riot Games

Už roky jsou G2 Esports týmem, který se nebojí zkoušet nové věci. Na Summoner's Rift vyběhnou se šampionem, kterého by snad nikdo jiný nepoužil. A často úspěšně. Dva ze tří pokusů vyšli i během nedělní BO5 proti MAD Lions.

Hned do prvního utkání nastoupil Mihael „Mikyx“ Mehle na supportu s Lissandrou. Šampion, který se v profesionálních zápasech využívá výhradně na midlane (před lety případně na top lane), zažil evropskou premiéru na botlane. Dobrým pohybem po mapě se slovinský hráč podílel na first blood, na botlane předvedl nejeden parádní play.

I ve druhé hře zvolili G2 netradiční postavu. Do jungle poslali Martina „Yike“ Sundelina s Fiddlesticksem. Ze začátku výběr pro švédského junglera fungoval výborně, jedna chyba ale rozjela porážku favorita.

Překvapení si ale obhájci šampioni letního splitu LEC připravili i do třetí hry. Tentokrát se na toplane představil Sergen „BrokenBlade“ Çelik na Swainovi. Jeho pick se ukázal jako klíčový, MAD Lions se nedokázali přes takřka nesmrtelného šampiona prosadit.

Poslední špíl už G2 Esports odehráli s tradiční týmovou kompozicí, kterou nikoho nepřekvapili. I přes počáteční problémy nakonec využili první matchpoint a postoupili do finále. Tam se utkají proti lepšímu z dvojice MAD Lions/Fnatic.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).