Přejít k hlavnímu obsahu

Finále za rohem. O 13 milionů korun si poprvé v historii zahraje i Čech

6. 9. 2023 | 13:47 Warzone Turnaj
World Series of Warzone je každoroční událostí od svého prvního spuštění v roce 2021. Stovky hráčů ze Severní Ameriky a Evropy bojují v kvalifikacích, aby se na hlavním turnaji postavili těm nejlepším. Do finále se poprvé v historii probojoval i český reprezentant. O výhru se porve Petr „Peet3rz“ Liška.
World Series of Warzone
World Series of Warzone
Zdroj: Activision Publishing

Globální finále přivede 16. září padesát nejlepších trojic z celého světa do Londýna, kde se utkají o 600 000 dolarů (cca 13,5 milionu korun). Vstupenky do Copper Box Areny byly zcela vyprodány během pouhých tří dnů od spuštění prodeje a hala tak musela být pro obrovský zájem rozšířena.

Finále se bude skládat z dvaceti postupivších týmů z Evropy a stejného počtu mančaftů ze Severní Ameriky. Dalších deset trojic se na finálový turnaj kvalifikovalo z jiných regionů.

Bodování turnaje je následující:

  • 1 kill = 1 bod
  • 1. místo -> 2x bodů
  • 2. - 5. místo -> 1,8x bodů
  • 6. - 10. místo -> 1,6x bodů
  • 11. - 20. místo -> 1,4x bodů
  • 21. - 35. místo -> 1,2x bodů
  • 36. - 50. místo -> 1x bodů

Jedním z účastníků bude také již zmiňovaný český reprezentant Petr „Peet3rz“ Liška. O tučný prizepool bude 22letý gamer bojovat vedle svých spoluhráčů s přezdívkami TheTacticalBrit a EUGhostt.

Jejich cesta do finále nebyla vůbec jednoduchá. O kvalifikacích i paradoxech, které na cestě na WSOW 2023 potkal, se rozpovídal v rozhovoru s AdisBakem, ambasadorem Vodafone PLAYzone Areny. 

Peet3rzovu cestu finálovým turnajem budete moci sledovat živě na jeho Twitch kanále.

Štítky: Warzone, Peet3rz, Adisbak
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.