Přejít k hlavnímu obsahu

xQc chce koupit špičkový VALORANT tým! Ve hře je účast v nejvyšší lize

7. 9. 2023 | 13:25 VALORANT Spekulace
Jeden z nejznámějších streamerů světa znovu uvažuje nad vstupem na VALORANT scénu. Samozřejmě ne jako hráč, ale jako majitel jednoho týmu. Je si dobře vědomý toho, že koupě a následné vedení týmu není vůbec levnou záležitostí, ale hodně ho láká účinkovat v lize VCT Americas. Měl by si však pospíšit, protože na hráče The Guard si brousí zuby konkurence.
Félix „xQc“ Lengyel
Félix „xQc“ Lengyel
Zdroj: koláž Dexerto

O postupu do nejvyšší regionální soutěže sní všichni hráči i jejich zaměstnavatelé. Příběh The Guard ale neprobíhá podle představ. Tenhle americký tým sice ovládl kvalifikační turnaj a zajistil si místenku, jejich organizace ale tuhle šanci ignorovala, protože se chystala rozloučit se světem esportu. Nejprve to vypadalo, že hráči nebudou mít možnost si najít působení jinde a slot propadne, ale nakonec s Riot Games našli řešení.

Hráči k 1. září rozvázali s týmem smlouvy a právě tady do hry vstupují zájemci, mezi které patří i Félix „xQc“ Lengyel. Bývalý Overwatch profík a v současnosti jeden z nejslavnějších světových streamerů projevil zájem o akvizici týmu The Guard, čímž by se zařadil po bok kolegů z branže. Ludwig a Disguised Toast už nějaký čas týmy vlastní a xQc díky jejich projektům dobře ví, do jak finančně nákladného projektu by se pustil.

Zájem o hráče i celý tým je však obrovský. V zákulisí se dokonce spekuluje, že o jednotlivce mají zájem ty nejlepší organizace amerického regionu a celé drama spojené s možným propadnutím slotu splaskne jako bublina. Stejně tak je velkým otazníkem, jestli by xQc vůbec prošel kontrolami od Riot Games, pokud by The Guard skutečně zlákal. Některé jeho spolupráce by totiž vedení americké soutěže nemusely vyhovovat.

Štítky: xQc, Valorant