Přejít k hlavnímu obsahu

Promarněný rok života. Polský jungler bude znovu hrát profesionálně

7. 9. 2023 | 20:12 League of Legends Reportáž
Oskar „Selfmade“ Boderek oznámil na svých sociálních sítích návrat k profesionálnímu hraní League of Legends. Polský jungler, jenž strávil víc než rok na lavičce Team Vitality, se bude věnovat streamování a postupně se bude chtít vrátit na scénu a najít si tým.
Selfmade v dresu Fnatic
Selfmade v dresu Fnatic
Zdroj: Riot Games

Už je to více než rok od momentu, kdy se naposledy Selfmade ukázal v profesionálním zápase League of Legends. Tehdy reprezentoval „B“ tým Vitality. Následovalo posazení na lavičku a přes rok neaktivity. Toho už má ale polský jungler dost.

Na sociální síti X oznámil, že se vrací k pořádnému hraní a nebude dál čekat na zázrak. Plán je jasný. „Nejdřív se pokusím každý den streamovat a uvidím, co přinese budoucnost,“ sdělil Selfmade svým fanouškům.

Jeho cílem je návrat na profesionální scénu League of Legends. Od té je, jak již bylo zmíněno, více než rok oddělen.

Poprvé na sebe Selfmade upozornil v dresu ThunderX3 Baskonia, následně přestoupil do MAD Lions. S organizací, jež se momentálně pohybuje na vrcholu LEC, ovládl European Masters. Následoval přestup do nejvyšší soutěže.

Nejdřív SK Gaming a pak Fnatic. Právě v černé a oranžové prožil Selfmade nejúspěšnější období kariéry, kvalifikoval se i na mistrovství světa, kde skončil ve čtvrtfinále. Ve Vitality už to bylo horší. Neúspěšný supertým se rychle rozpadl.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).