Přejít k hlavnímu obsahu

Tak drtivou porážku svět neviděl! Anglický tým v play-off prohrál 2x 16:0

8. 9. 2023 | 15:28 Counter-Strike 2 Reportáž
Po změnách v Into The Breach je tým Endpoint opět neodmyslitelnou anglickou jedničkou. Jakým způsobem ale vykročili do play-off domácí soutěže, to historie CS:GO nepamatuje.
Kia „Surreal“ Man
Kia „Surreal“ Man
Zdroj: HLTV.org

Zápasy v Counter-Strike: Global Offensive se hrají do vítězného 16. bodu, jen v případě nerozhodného skóre 15:15 nastane prodloužení, které může být nekonečné. Většina map se tak dohraje mezi 40 a 60 minutami, BO3 série s výsledkem 2:0 zaberou kolem dvou hodin. Tato čísla však neplatila v anglickém Birminghamu.

Nejlepší lokální tým Endpoint, který můžete znát z mnoha světových akcí, se rozhodl demonstrovat sílu opravdu naplno. Na soupeři Overpowered Gaming si pochutnal tak moc, že mu nedovolil vyhrát ani jedno kolo. Ne na jedné, to už historie samozřejmě pamatuje – ale na obou mapách Endpoint zvítězili 16:0!

U takto jednoznačných zápasů týmy většinou po čase zpomalí tempo a kvůli nedostatku koncentrace soupeř většinou najde nějakou skulinku, díky které alespoň ten jeden bod získá. Tady se ale Endpoint zaskočit nenechali a jeli si svou show. Soupeři totiž za 40 kol na dvou mapách nastříleli pouhých 32 killů.

Endpoint vs. Overpowered
Endpoint vs. Overpowered
: HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.