Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba je zpět ve hře! Cesta začala výhrou kvalifikace, sen o Tipsport MČR stále žije

10. 9. 2023 | 09:44 Counter-Strike 2 Reportáž
BRUTE smutní, eSuba se raduje. Třetí otevřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha II je za námi a ve hře zůstává poslední místenka, o kterou se bude hrát zase za týden. Mezi 18 týmy tentokrát uspěla modrá krev, tradiční jméno se tak podruhé vrací do boje o důležité body.
Crazyy a DOCKSTAR
Crazyy a DOCKSTAR
Zdroj: eSuba

Esuba se po konci profesionální podpory CS:GO týmu poprvé poprvé ukázala už na začátku sezóny. V rozstřelu ani uzavřené kvalifikaci na první turnaj Tipsport CS:GO Praha ale nevyhrála jediný zápas a od té doby o ní nebylo moc slyšet, ani přes změny v sestavě, v nichž se objevila řada zajímavých jmen. Po dalších, zatím neoficiálních, ale vlétla do kvalifikačního cyklu na Tipsport CS:GO Praha II, kde zazářila a proklestila si cestu k postupu. Už ve skupinách sice přišla první prohra, od té doby ale zůstala eSuba neporažena.

I přes zaváhání proti REViTAL BlackTrains postoupila modrá krev z prvního místa skupiny. Vzhledem k formátu uzpůsobenému nižšímu počtu týmů, který se dal očekávat kvůli tomu, že spousta hráčů už hraje pouze Counter-Strike 2, se eSuba posunula přímo do semifinále. Tam si poradila s akademií Dynamo Eclot Thunders 16:8 a čekal na ni finální boss. Do závěrečného boje o postup se už podruhé dostali BRUTE.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Další tradiční organizace se ale ani v tomhle případě nemůže radovat. Jak před týdnem nestačili BRUTE na ANDROMEDU, tak ani tentokrát ve finále proti eSubě nedokázali vyhrát mapu. Trápili se už v semifinále proti mixu Foukam a opět odešli jako poražení. Esuba triumfovala 16:11 na Infernu a 16:13 na Ancientu.

Z poslední oficiální sestavy eSuby se představili pouze dva hráči. Ondřej „Crazyy“ Švec byl hlavním tahounem finále, vedle něj pokračuje Dominik „DOCKSTAR“ Putirka. Aktuální pětici doplňují Jaroslav „Kokaina“ Janeček, Miloslav „m0nsterr“ Gáplovský a talentovaný Samuel „MahaR“ Horáček. Po jménech jako Matěj „stinx“ Štorek, Radim „KADIM“ Vojkůvka nebo Pavel „hackshooter“ Jelínek se zřejmě zaprášilo.

Poslední šanci na rozlučku s Counter-Strike: Global Offensive máte v sobotu 16. září, kdy od 13:00 proběhne poslední otevřená kvalifikace letošní sezóny. Dveře jsou otevřené každému, tak si pojďte parádně zastřílet!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.