Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sestava TSM je zatím neporažená! Kdy přijde první větší zkouška?

10. 9. 2023 | 17:37 Counter-Strike 2 Reportáž
Po dlouhém čekání se comeback TSM do světa Counter-Striku stal realitou. Ambiciózní sestava si ale musí vyšlapat cestu na výsluní z menších online turnajů, kde je ale zatím nezastavitelná.
CS:GO sestava TSM
CS:GO sestava TSM
Zdroj: TSM

Koktejl zkušeností a dravého mládí, tak by se dala popsat nová sestava TSM. Timofey „interz“ Yakushin naposledy reprezentoval Cloud9, Audric „JACKZ“ Jug vypomáhal týmu Vitality, Cai „CYPHER“ Watson přichází jako vycházející hvězda, bývalý TOP 20 hráč světa Valdemar „valde“ Bjørn Vangså se chopí kormidla a jedinou neznámou je Mădălin-Andrei „MoDo“ Mirea, který se ale zatím neukazuje vůbec špatně.

Premiéru si tahle pětice zažila v uzavřené kvalifikaci do CCT East Europe Series 2. Úvodní výhra proti mixu Owena „smooya“ Butterfielda s názvem The Witchers se rodila s velkými komplikace, výhra 2:1 přišla až díky nejtěsnějšímu výsledku na třetí mapě. Mašina se ale postupně rozjela. Astralis Talent už TSM porazili 2:0 a postup do hlavní fáze zpečetili triumfem nad novou sestavou francouzské organizace GenOne.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Další šanci se krátce po oficiálním představení ukázat dostali TSM v druhém evropské turnaji Thunderpick World Championship. Tady pro postup do hlavní fáze s elitními pozvanými celky potřebovali zvítězit dvakrát, a ani tady nezaváhali. V prvním kole porazili Fake Natty 2:1 a následně vyřadili Astralis Talent. O podobných úspěch usilují také čeští SINNERS, kteří o postup dnes od 20:00 vyzvou polský Pompa Team.

V obou těchto zmíněných turnajích nyní čekají na další fázi, kde přijdou první měření sil s předními týmy. Prvního soupeře ve swiss části CCT East Europe Series 2 už znají, v úterý od 20:00 vyzvou neméně ambiciózní sestavu Falcons. Narazit postupně mohou i na další týmy, které útočí na nejlepší světovou třicítku, což je pro TSM první meta. V turnaji od Thunderpicku se s rozlosováním ještě čeká na dohrávky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.