Přejít k hlavnímu obsahu

Velká rána pro Fortnite. Kreativní ředitel Epic Games oznámil svůj odchod

11. 9. 2023 | 11:15 Fortnite Zajímavost
Nejznámější tvář Fortnite ze stáje Epic Games po 25 letech končí v herním průmyslu. „Těším se na trávení času se svou ženou a rodinou,“ vyjádřil Donald Mustard své odpočinkové plány.
Donald Mustard
Donald Mustard
Zdroj: The Game Awards

Mustard se na herní scéně prosadil díky studiu Chair Entertainment, které v roce 2005 spoluzaložil. Po úspěšných titulech Shadow Complex a Infinity Blade jej však ulovili v Epic Games, kde se později stal kreativním ředitelem a jedním z motorů úspěchu Fortnite. Nebýt něj, nemel být z něj takový fenomén.

Po dlouhé části života ve videoherním průmyslu ale nastal čas na změnu priorit. Na sociálních sítích ve sdíleném prohlášení oznámil svůj konec: „Po neuvěřitelném dobrodružství na konci měsíce opustím svoji roli kreativního ředitele společnosti Epic Games.“ Nezapomněl ani na své vývojářské začátky.

„Je mi velkou ctí, že jsem mohl být součástí týmu, který se každý den snaží přinášet komunitě Fortnite radost a potěšení. Zbožňujeme sledovat, jak prožíváte každý okamžik - když poprvé vyskočíte z Battle Busu, když vidíte, jak raketa protrhne oblohu, když tančíte s přáteli po Victory Royale, když vás vcucne černá díra nebo když vás vyplavuje moře při převrácení ostrova – a tak dále a tak dále,“ rozloučil se Donald Mustard po 15 letech v Epic Games.

„Jsem obzvlášť hrdý na to, že jsem se mohl podílet na vytváření a formování hry Fortnite. Nemůžu se dočkat, až nyní budu součástí budoucnosti Fortnite jako hráč po boku vás všech. Jednotlivé týmy jsou v těch nejlepších rukou a pracují na obrovských, dechberoucích a úchvatných věcech,“ rozloučil se s komunitou a speciální poděkování věnoval Timovi Sweeneymu, CEO společnosti. Nejvíce ze všeho se ale těší na více času se svými nejbližšími.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.