Přejít k hlavnímu obsahu

G2 jsou opět evropskými šampiony, Fnatic ve finále neměli šanci

10. 9. 2023 | 20:20 League of Legends Reportáž
Po letech se fanoušci znovu dočkali finále mezi Fnatic a G2 Esports. Dvě nejúspěšnější organizace v historii evropského League of Legends si to rozdali o cennou trofej v a nasazení jak top tým LEC na Worlds. G2 potvrdili roli favorita a bez větších problémů si s Markem „Humanoid“ Brázdou a spol. si v posledním zápase sezonního finále poradili.
G2 Esport porazili Fnatic
G2 Esport porazili Fnatic
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Letošní sezona evropského League of Legends je u konce. Tři splity a sezónní finále jsou minulostí. Jeden split vyhráli MAD Lions, zbytek ovládli G2 Esports. Zlatý hattrick dokonali v Montpellier proti Fnatic.

Byla to jednostranná série. Na všech frontách byl vidět rozdíl mezi oběma celky. Týmová souhra, rozhodování i teamfighty. To všechno hrálo ve prospěch G2. Téměř ve všech hrách.

BO5 série začala velice svižně. Favorizovaní šampioni dvou z předchozích tří splitů roku 2023 soupeře totálně přejeli. První dva zápasy byly odehrány za 52 minut herního času. 2:0 a vypadalo to na clean sweep.

Ve třetí hře se ale Fnatic vzepjali a vybojovali alespoň jeden vítězný bod. Čtvrtý špíl už byl ale opět jasnou záležitostí. 3:1, rychlý konec jakýchkoli nadějí FNC. Tentokrát za 23 minut.

G2 budou na světovém šampionátu v League of Legends nejvýše nasazeným evropským celkem. Jako dvojka pojedou v, třetí seed plat pro MAD Lions. Do kvalifikační fáze Worlds se mohou dostat i BDS, pokud přehrají Golden Guardians.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).