Přejít k hlavnímu obsahu

Mistři světa dostali ultimátum. Akceptujte nižší plat, nebo si hledejte nové angažmá

12. 9. 2023 | 13:33 VALORANT Spekulace
Přestupové období potrvá několik měsíců, přesto se nové smlouvy a výpovědi objevují už po jeho začátku. Nikdo nečekal, že by se do přestupového šílenství naplno zapojili také hráči Evil Geniuses, kteří před několika týdny pozvedli trofej a odnesli si největší balík v historii VCT. Ani výhra mistrovství světa jim ale nezachránila jejich krky. Esport umí v tomhle být krutý.
Mistři světa
Mistři světa
Zdroj: Evil Geniuses/X

Nikde nezůstane kámen na kameni. Alespoň tak to vypadá z pohledu sestav partnerských VCT týmů, které se nemůžou rozhodnout, co vlastně chtějí. Zda je v plánu získat kvalitní tým a pokusit se vyhrávat tituly, nebo jít pro „budget“ sestavu plnou nadějných hráčů a že to „nějak dopadne“. Vzhledem k finanční situaci řady esportových organizací se hned několik z nich rozhodlo právě pro druhou variantu.

Samozřejmě, pokud už kvalitní tým máte, zvláště plný mistrů světa, nikdo nečeká, že by se chystaly změny. Jenže hráči Evil Geniuses se probudili do tvrdé reality, která je rozhodně nepotěšila. Po odchodu jednoho z trenérů do 100T před několika dny bude pravděpodobně následovat další. Kelden „Boostio“ Pupello se údajně také chystá k přestupu do movitější organizace. Proč by se jinak mistři světa rozcházeli?

Vedení EG totiž dalo hráčům ultimátum. Pokud chtějí pokračovat v totožném složení, suma na výplatní pásce bude v příštím roce o poznání nižší. Americká organizace si v posledním roce prošla řadou kontroverzí a ani s novým CEO to zřejmě nebude jiné. Kvůli některým nešťastným rozhodnutím totiž zřejmě nemají na výběr. Stejný přístup ke stavbě týmů zvolili také Cloud9, MIBR nebo FURIA, nikoliv však tak dramatický.

Přestupové okno je na svém začátku, ale v soupiskách je pořádný zmatek. O hráče bude pochopitelně zájem nejen v Americe, ale po celém světě. Uvidíme, v jakém složení se Evil Geniuses vůbec příští rok ukáží.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.