Přejít k hlavnímu obsahu

Šokující loučení. T9Laky po čtyřech letech končí ve Viktorii Plzeň

12. 9. 2023 | 14:02 EA SPORTS FC 24 Přestup
Jde o jedno z nejdelších spojení na domácí esportové scéně. Jméno Lukáše „T9Laky“ Poura bylo dlouhé čtyři roky spojováno s plzeňskou Viktorií. Před začátkem nové éry fotbalových her od EA Sports ale spolupráce legendárního hráče se západočeským klubem končí. „Jsem připraven na nové výzvy,“ hlásí Lukáš Pour.
Lukáš "T9Laky" Pour
Lukáš "T9Laky" Pour
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Na poli domácí FIFA (za dva týdny EA Sports FC) není úspěšnějšího hráče. Lukáš „T9Laky“ Pour je obecně považován za největší hvězdu v historii českého a slovenského zápolení ve fotbalovém simulátoru od EA Sports. A právem.

Kromě dlouhé řady titulů byl T9Laky hned dvakrát zvolen eFotbalistou roku, konkrétně za roky 2020 a 2022. V jeho sbírce se blýskají trofeje za vítězství v e:LIZE, Big Shock! FIFA COOL Poháru nebo CZC.cz iSport Ligy. To vše dokázal Lukáš Pour v dresu Viktorie.

Teď je T9Laky bez angažmá. Jeho cesta ve fotbálku od EA Sports ale nekončí. Alespoň v to doufá sám Pour, jenž by rád v esportu pokračoval. „Jsem připraven na nové výzvy,“ říká s odhodláním nyní už bývalý reprezentant plzeňské Viktorky.

K odchodu Lakyho se pro klubový web Viktorie Plzeň vyjádřil i marketingový manažer Miroslav Bezděka. „Chtěl bych Lukášovi poděkovat za krásné čtyři roky plné úspěchů i za to, jakým způsobem náš klub reprezentoval. Nyní se naše cesty rozchází, ale přejeme mu hodně štěstí v další esportové kariéře a samozřejmě i v osobním životě,“ prohlásil Bezděka.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).