Přejít k hlavnímu obsahu

Nečekaná změna v Dynamu Eclot! Česká hvězda míří na lavičku

12. 9. 2023 | 21:00 Counter-Strike 2 Přestup
Takovou ránu opravdu nikdo nečekal. Situace uvnitř Dynama Eclot si už ale nejspíše vyžádala změny. S týmem se po roce a půl loučí Martin „Dytor“ Handl, který se dnes přesunul na lavičku.
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Martin „Dytor“ Handl na Tipsport CS:GO Bratislava
Zdroj: Dynamo Eclot

Selhání v desáté sezóně European Pro League bylo poslední pro Martina „Dytor“ Handla. Jedna z největších českých hvězd současné Counter-Strike scény už s Dynamem Eclot nebude pokračovat. Jako jeden z hlavních star playerů statisticky nezaostával, ba naopak patřil často mezi tahouny. Spolu s Vítem „nbqq“ Pohlotem a zahraniční hvězdou Guyem „anarkez“ Trachtmanem utvářeli vysoce obávaný trojzubec.

Tahle éra ale končí a v tuto chvíli 46. nejlepší tým světa se odhodlal ke změně. Dá se očekávat, že DNE už mají náhradu vyhlédnutou, jinak by bylo její načasování opravdu překvapivé. Tedy jen za předpokladu, že v týmu nedošlo k něčemu tak zlomovému, že někdo prostě musel z kola ven. Vzhledem k dřívější akvizici izraelského snipera se Dynamo Eclot nemusí ohlížet jen doma, ale může opět přivést hvězdu z ciziny.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Hlavní cíl této změny je jasný – stabilizovat náladu v týmu, získat nový impulz a vyrazit za dalšími tituly. Za necelý měsíc vypukne Tipsport CS:GO Praha II, kde bude pardubický celek útočit už na třetí domácí trofej v řadě, a vše vyvrcholí na finálovém turnaji Tipsport MČR CS. Pokud se rošáda vydaří a přinese kýžený efekt, tak by DNE mohli zakončit sezónu Tipsport Grand Slamem, čímž by se zapsali do dějin domácího esportu.

„V posledních dnech se nám herně nedařilo a neměli jsme konzistentní výsledky, které by naplňovali naše očekávání. Jedním z faktorů těchto výsledků byla komunikace, která vázla dlouhodobě mezi Martinem a ostatními členy týmu. I když jsme společně na komunikaci pracovali, tak výsledek byl vždy krátkodobý. Čeká nás několik důležitých eventů a naše ambice jsou ty nejvyšší, proto jsme se rozhodli Dytora umístit na lavičku náhradníků. Ten za nás ovšem odehraje zbytek sezóny v ESEA Advanced,“ uvedl na týmovém webu manažer Jiří Plevka.

Aktuální složení Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Izrael Guy „anarkez“ Trachtman

 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – trenér
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl – na lavičce

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.