Přejít k hlavnímu obsahu

Cheating jako zkáza CS2. Premier žebříčky ztrácí relevanci, ovládají je podvodníci

13. 9. 2023 | 13:30 Counter-Strike 2 Zajímavost
V nejlepší desítce CS2 hráčů se objevuje přezdívka RUSTIC, což je někdo z Asie, kdo za 91 zápasů ani jednou neprohrál a pyšní se tím všude kolem, dokonce jiným hráčům nabízí trénování. Tak nahoru se ale nedostal jen tak. Necheatuje, ale s cheatery přímo spolupracuje.
Světový žebříček CS2
Světový žebříček CS2
Zdroj: Valve

O dvou „nejlepších hráčích světa“ se v Counter-Strike 2 hovoří, že jen zneužívají systému a s 5-man stackem jednoduše potkávají jen hráče s mnohem nižším CS Ratingem, často jednociferným, díky čemuž neustále stoupají a drží si winrate na 97 procent. S některými dalšími hráči v pořadí je to ale mnohem horší.

Na nejvyšší tier se zlatou barvou se totiž dokázal dostat hráč s přezdívkou RUSTIC, který z 91 zápasů neprohrál ani jeden. Jakmile se ale dostal do hry proti kamarádovi známého X tvůrce Thoura, svět se okamžitě dozvěděl, odkud vítr vane. RUSTIC totiž není žádný profík v utajení, ani ale necheatuje.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Spolu s VeNoMeM, aktuálně 14. hráčem pořadí, jednoduše utvářejí pětičlenné týmy, ve kterých mají cheatera. Sami tedy nepodvádějí a tolik neriskují, zatímco jim někdo jiný pomáhá vyhrávat jednu hru za druhou za pomoci podpůrných programů. RUSTIC se i přesto pyšní statistikami a neváhá nabízet i koučink.

Kvůli neřešeným situacím režim Premier rychle ztrácí relevanci. Pokud s problémy Valve nezačne něco dělat, i přes snahu upadne jako klasický matchmaking. V Severní Americe koluje i řada klipů, kdy streameři potkávají naprosto jednoznačné cheatery, kteří nic ani trochu neskrývají. FACEIT se tiše v koutě raduje.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.