Přejít k hlavnímu obsahu

Jsi mistr šachu? Přijď se ukázat na turnaj ESPORTOVNIA o 1200 euro!

1. 10. 2023 | 08:15 Turnaj
Třetí ročník měření sil mezi Českem a Polskem zavítá do netradičních vod. Po hrách Rocket League a CS:GO zvolili pořadatelé pro letošní rok šachy, které jsou díky své virtuální variaci v dnešní době stále oblíbenější. Národní kvalifikace a souboj národů nabízí prize pool 1200 euro.
ESPORTOVNIA III
ESPORTOVNIA III
Zdroj: Česká asociace esportu

Česko a Polsko jsou z geografického hlediska sice sousedními státy, na poli esportu jsou ale na úplně jiném levelu. Polští hráči mají mnohem větší zastoupení ve světě, i když v některých titulech už jdou pomalu dolů. Celková úroveň jejich scény je ale obdivuhodná. Ne ve všem jsou ale lepší než my, Češi! Že je to tak?

Ukázat všestranné strategické dovednosti můžeme proti polské straně ukázat, že ve světě nejslavnější stolní hře všech dob jsme na tom více než dobře! Nejprve ale potřebujeme najít pro Česko ty správné reprezentanty. Hledání proběhne skrze dvě národních kvalifikace, odkud postoupí čtyři nejlepší hráči.

Harmonogram turnaje:

ESPORTOVNIA je unikátním projektem, který vzniká v kooperaci České asociace esportu a jejího polského protějšku. Dva ročníky byly úspěšné, ten třetí ale přináší něco nového, co může laťku opět pozvednout.

Celý turnaj o 1200 euro poběží na platformě Chess.com, kde se již nyní můžete přihlásit do ESPORTOVNIA klubu. Česko-polské střetnutí proběhne až za měsíc, tak mají náruživí hráči stále spoustu času na trénink.

Výhra v turnaji:

  • 1. místo: 600 €
  • 2. místo: 350 €
  • 3. místo: 150 €
  • 4. místo: 100 €

Kompletní pravidla najdete v oficiálním dokumentu. Komunikace probíhá přes platformu Discord.

Štítky: ESPORTOVNIA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.