Přejít k hlavnímu obsahu

Nové Ikony v EA FC 24: nejlepší bude americká útočnice, Ribéry moc nízko?

14. 9. 2023 | 12:45 EA SPORTS FC 24 Preview
Nová éra fotbalových her od EA Sports začíná již 22. září. Poslední dny nás dělí od momentu, kdy se hráči s předčasným přístupem dostanou do EA FC 24. Součástí bude i oblíbený Ultimate Team včetně největší novinky - smíšených týmů. Ženy budou nastupovat po boku mužů a dostanou i své vlastní karty Ikon. Jak vypadají?
Nové Ikony v EA FC 24: nejlepší bude americká útočnice, Ribéry moc nízko?
Nové Ikony v EA FC 24: nejlepší bude americká útočnice, Ribéry moc nízko?
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Vůbec nejlepší novou Ikonou bude Mia Hamm. Jedna z nejúspěšnějších fotbalistek historie dvakrát zvítězila na olympijských hrách (1996, 2004), stejný počet titulů získala i na MS. V letech 2001 a 2002 byla vyhlášena top fotbalistkou planety. V EA FC 24 dostane kartu s hodnocením 93. Luxusní statistiky naznačují, že bude jednou z nejsilnějších ve hře.

Na rating 92 si dostanou dvě Ikony. Další hráčkou se speciální kartou bude Birgit Prinz. 45letá Němka byla podobně úspěšná jako její americká kolegyně. Dva triumfy na světovém šampionátu, tři medaile na OH, čtyři tituly z EURO. Na MS slavil zlato i anglický záložník Bobby Charlton. Legenda Manchesteru United kromě týmových úspěchů ovládla i Zlatý míč v roce 1966.

Číslo 91 bude svítit u ZicaHomare Sawa. První zmíněný byl úspěšný především v rodné Brazílii. S Flamengem se stal čtyřikrát mistrem tamější nejvyšší soutěže, jednou vyhrál Interkontinentální pohár. Sawa byla s národním týmem úspěšnější, s Japonskem se stala šampionkou MS 2011, na OH byla druhá. Camille Abily se podobně jako Zicovi dařilo hlavně s klubem, většinu kariéry strávila v Lyonu. V EA FC bude mít rating 90.

Pod hranici devadesátky bude Kelly Smith. Anglická fotbalistka, momentálně asistentka trenéra v ženském výběru Arsenalu, bude ve hře od EA Sports kvalitní kartou v útoku (hodnocení 89). O něco horší bude s ratingem 88 Franck Ribéry. Legenda Bayernu Mnichov si bude muset počkat na lepší verze, se kterou mohla páchat pořádné škody.

Zico během charitativního zápasu
Zico během charitativního zápasu
: depositphotos.com (s povolením)
Štítky: EA Sports FC, Ikona
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).