Přejít k hlavnímu obsahu

Ani GuardiaN nepomohl! Cryptova podlehla mixu s kontroverzním Skyyem

14. 9. 2023 | 15:26 Counter-Strike 2 Reportáž
Ambiciózní sestava Cryptovy byla jasným favoritem na jedinou volnou místenku pro letošní Mistrovství Slovenska. Ve finále uzavřené kvalifikace ale nové složení neuspělo proti mixu fullshock, jehož jádro na vrcholnou slovenskou akci postoupilo potřetí za sebou.
GuardiaN x Muttenzi
GuardiaN x Muttenzi
Zdroj: StarLadder / Y-Games

Projekt nového týmu Rotačák se po přesunu pod Cryptovou musel popasovat se dvěma náhlými změnami. Do ENTERPRISE nejprve přestoupil Lukáš „capseN“ Koláčný a za hranice poté zmizel Filip „AJTT“ Dolenský. Náhrady se podařily zbytku sestavy najít více než slušné, krátce na to jim ale utekl první důležitý cíl.

Novým sniperem Cryptovy se stal Ladislav „GuardiaN“ Kovács, který si následně přivedl Martina „creze“ Bagalu. Šuškalo se o tom, že jejich oficiální přivítání by mohlo přijít s postupem na Mistrovství Slovenska. Po hladkém průchodu pavoukem však přišlo selhání ve finále, a tak musejí fanoušci zatím stále čekat.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Předzvěst grandfinále o jediné postupové místo mezi šesti účastníky přineslo už finále WB. Právě tam se poprvé Cryptova potkala s týmem fullshock, jehož hráči usilovali o kvalifikační úspěch ve třetím roce po sobě. Ostravská organizace zvítězila 2:1, ale fullshock zvládli finále LB proti eSubě a vynutili si odplatu. A ta byla opravdu sladká. Dominantním výkonem dokázali setnout Cryptovu 16:7, 16:10 a postoupit do Nitry.

Účastníci MSR 2023
Nasazené týmy do 2. kola
 Česká republika Dynamo Eclot Česká republika SINNERS
Dvojice pro 1. kolo pavouka
 Slovensko Sampi.Tipsport Česká republika fullshock
 Slovensko UNiTY Česká republika ENTERPRISE

Více než samotný výsledek se ale řeší chování Adama „Skyy“ Drobka z vítězného celku. Ten nešel pro ostré slovo daleko, vzhledem k tomu, že s týmem dokázali uspět bez vysokého počtu nahraných hodin za poslední dva týdny, ale jelikož šlo o dění mimo server, tak vyvázl jen s upozorněním. I po něm však stále balancoval po tenké hranici. Sám přitom veřejně uznal, že na česko-slovenské scéně nepodporuje fair play.

Koho ale tedy najdeme pod křídly týmu fullshock? Spolu se Skyyem dokázali potřetí v řadě postoupit také Matúš „Muttenzi“ Mačinga a Rostislav „Tomyo“ Růčka. Složení je jinak totožné s tím loňským, pětici tak uzavírají Matěj „twist“ Petráš a Marcel „bestch“ Križan. Na letošním MSR budou jediným CS:GO týmem, který se nemůže pyšnit přívlastkem profesionální. Nabitou konkurenci tak mohou jen překvapit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.