Přejít k hlavnímu obsahu

Posledního vítěze zradila technika. Kdo postoupil ve Škoda eRally Cupu?

15. 9. 2023 | 15:10 Aréna
První kvalifikační soutěž Škoda eRally Cupu 2023 je u konce. Osmička nejlepších ze Švédské eRally si zajistila postup do živého finále, které se uskuteční už tuto neděli 17. září ve Vodafone PLAYzone Areně. Chybět bude po technické závadě jeden z favoritů Michal Wolf.
Posledního vítěze zradila technika. Kdo postoupil ve Škoda eRally Cupu?
Posledního vítěze zradila technika. Kdo postoupil ve Škoda eRally Cupu?
Zdroj: Dirt Rally 2.0

Náročných dvanáct rychlostních zkoušek zimní švédskou krajinou absolvovali všichni účastníci od 6. do 12. září s vozem Škoda Fabia WRC. Zvítězil zkušený matador esportových soutěží Petr Bugyík, když těsně porazil mladého talentovaného simracera Jana Hujíčka.

Nemalým překvapením se stalo vypadnutí vítěze předchozího turnaje Michala Wolfa. Rychlému teenagerovi na třetí RZ zamrzla hra, za což vyfasoval 11 minut penalizace, a pak už to bylo jen o zkoušení nových věcí bez šance na postup. To jeho otec Milan Wolf prošel soutěží v klidu a pohodě, jeho výkon tentokrát stačil na čtvrté místo.

Před ním se umístil další známý účastník esportových soutěží Jan Karabina, který sice za dvojicí bojující o vítězství zaostával, ale .třetí příčku bezpečně kontroloval. Nejlepší pětici uzavřel Luděk Lušovský, za nímž se na zbývajících postupových místech seřadili Jaroslav BurianBenedikt Szkipala a Ladislav Oulehla, kteří si odbydou premiéru v živém finále.

Živé finále eRally Sweden začíná v neděli od 14:00 hodin pražské Vodafone PLAYzone Areně na Chodově. Jako vždy je přístupné veřejnosti, zájemci tak mohou přijít osobně podpořit své favority.

Finále

  • Kdy: 17. září, od 14:00
  • Kde: Vodafone PLAYzone Aréna
  • Tratě: Švédsko
  • Počet účastníků: 8
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).