Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči nehrají nové mapy, drží se klasiky. Statistiky hranosti v CS2 vás nepřekvapí

16. 9. 2023 | 15:17 Counter-Strike 2 Zajímavost
Analytický portál csgostats.gg ukázal dosavadní statistiku hranosti jednotlivých map v Counter-Strike 2 od doby, kdy byl odhalen kompletní map pool. Výsledky jsou však očekávané.
Mirage
Mirage
Zdroj: Valve

Mapa Mirage se v CS2 dočkala jen kosmetických úprav, hráče to ale netrápí. Tedy minimálně jednu část komunity, protože Mirage si dlouhodobě drží „love-hate relationship“. Když si pročtete jakékoliv diskuze, spousta hráčů Mirage banuje jako první, aby hráli všechny možné mapy a využívali nabízené rozmanitosti. Procento příznivců je ale přece jenom stále zřejmě vyšší. Nyní to dokazují i statistiky v Counter-Strike 2.

Celkem 27 procent odehraných zápasů v CS2 proběhlo na mapě Mirage, což je v průměru každá čtvrtá hra. V těsném závěsu je Inferno, které se objevuje zhruba každou pátou hru. Tyto dvě nejoblíbenější mapy společně zabírají skoro polovinu všech odehraných zápasů, což je do jisté míry nešťastná statistika.

Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Foto: PLAYzone

Na třetí místo se propracoval Overpass, jehož nový kabátek mu přidal na oblibě. Musíme říct, že zaslouženě. Překvapením je však mapa Nuke, která se stále drží na čtvrté pozici a je v takovém zlatém středu. Těžko ale hodnotit, jestli čísla značí jeho dobrý stav, nebo jen fakt, že jsou ostatní mapy prostě jenom horší.

Na posledních třech příčkách se totiž postupně nachází tři nejnovější mapy. Především Anubis se pohybuje na tristních 4 procentech, v průměru jej tak potkáte každou 25. hru, přitom jde o nejčerstvější a velice povedený přírůstek. Hráči jsou skutečně konzervativní a očividně se bojí novinek, ačkoliv mnozí volají po novém obsahu. CS2 je ale v tomhle zřejmě speciální a komunita měla odjakživa ráda své zajeté klasiky.

27% of CS2 Premier Games are Mirage in our first look at play rates, which maps are you banning first?
byu/rchh inGlobalOffensive
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.