Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo je stále ve hře o Tipsport MČR? Pražský turnaj rozhodne!

17. 9. 2023 | 16:30 Counter-Strike 2 MČR
Turnaje Tipsport CS:GO v Praze a Bratislavě už jsou za námi, zbývá ještě jednou navštívit Prahu a konečně se dočkáme vyvrcholení české esportové sezóny. Jak by mohli vypadat účastníci?
Tipsport CS:GO Praha II
Tipsport CS:GO Praha II
Zdroj: PLAYzone

Poslední turnaj Tipsport CS:GO Praha II už má za sebou otevřené kvalifikace, tudíž známe celou dvanáctku, která si zahraje o zbývající MČR body do celoročního bodování. Na jeho základě postoupí na Tipsport MČR CS nejlepších osm týmů. O stoprocentně jisté účasti se zatím dá hovořit pouze v kontextu elitního trojlístku SINNERS, Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport, další týmy v pořadí hodně ovlivňují časté přestupy.

Čtvrté místo aktuálně drží Cryptova, která představila zbrusu novou soupisku, takže má virtuálně (na základě odevzdané sestavy pro Prahu) 655 MČR bodů. Pokud nezazáří až mnoho outsiderů, tak i tuto sestavu bychom měli na finále sezóny vidět. Hodně podobně je na tom pátý Entropiq, jenž celé léto hledá optimální složení a Prahy se zúčastní s improvizovanou soupiskou. Ta má virtuálně 512,5 MČR bodu.

V celoroční klasifikace dále najdeme dva profesionální celky. ENTERPRISE a UNiTY, stejně jako Entropiq, začnou Tipsport CS:GO Praha II v uzavřené kvalifikaci, odkud by jim postup do hlavní fáze měl zajistit jistotu finále MČR. Totéž se týká i aktuálně osmého týmu v pořadí, SINNERS AC. Tohle trio je seřazené v rozmezí stovky bodů. Pokud ale v uzavřené kvalifikaci příští víkend selžou, tak by se měli začít obávat.

Kdo jsou těmi nejbližšími hladovými vlky? Dostatek bodů mají eEriness, kteří ale nenalezli investora a jsou od prvního turnaje sezóny neaktivní. Bavit se tak můžeme jen o postupujících z posledních otevřených kvalifikací v CS:GO. V celkovém bodování ale bohužel mají maximálně 100 bodů, tudíž by museli předvést neuvěřitelný finiš v hlavní části eventu. Nejlepší pozici mají BRUTE – dokáží oni, nebo někdo jiný překvapit?

Účastníci Tipsport CS:GO Praha II
Složení skupinové fáze
 Česká republika SINNERS Česká republika Dynamo Eclot Slovensko Sampi.Tipsport Česká republika Cryptova
 Česko + Slovensko TBD Česko + Slovensko TBD Česko + Slovensko TBD Česko + Slovensko TBD
Složení uzavřené kvalifikace
 Česká republika Entropiq Česká republika ENTERPRISE Slovensko UNiTY Slovensko SINNERS AC
 Česká republika ANDROMEDA Slovensko Sampi NEXT Česká republika eSuba Česká republika BRUTE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.