Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO se loučí s Ligou mistrů. NAVI s FaZe nezaváhali, na řadě je poslední skupina

19. 9. 2023 | 11:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí skupina ESL Pro League nabídla střetnutí evropských týmů proti zástupcům jiných regionů. Tři favorité nezaváhali, naopak Martin „STYKO“ Styk se s Apeks mezi postupující nevměstnal. Kdo uspěje v poslední skupině D? To zjistíme od středy na Twitchi PLAYzoneCZ.
Obsazení dohrané skupiny C
Obsazení dohrané skupiny C
Zdroj: PLAYzone

Nejlepší tým céčka? Jednoznačně NAVI, kteří předvedli podobnou dominanci jako Vitality. Ukrajinské duo Valeriy „b1t“ Vakhovskiy a Oleksandr „s1mple“ Kostyliev pálilo ostrými a beze ztráty mapy přešli přes 5yclone, Apeks a ve finále FaZe Clan. Paradoxně největší problémy NAVI dělali v prvním kole Číňané.

Postup logicky neminul ani FaZe, o zbylé dvě místenky ale probíhal tuhý boj. Fnatic sice ve druhém kole horního pavouka prohráli a spadli o patro níže, i tak ale dokázali uspět proti 5yclone i Apeks. Martin „STYKO“ Styk se svým týmem padnul do Last Chance, kde bohužel také neuspěli. Jejich šance ukončil postupující 9z Team.

Všichni už napjatě očekávají skupinu D, která zakončí základní část. Nouze nebude o několik našlapaných celků, největšími favority jsou supersilné sestavy G2 Esports a Cloud9. Mezi kandidáty na postup patří také Virtus.pro, šance týmu Liquid naopak omezuje skutečnost, že musejí nastoupit s koučem.

Využít této šance budou bezesporu chtít Complexity, stejně jako turečtí Eternal Fire v čele s Ismailcanem „XANTARES“ Dörtkardeşem. Pozadu nebudou chtít zůstat ani 9INE a navázat na zajímavé výkony 5yclone budou chtít Lynn Vision. Nejlepší světový Counter-Strike si nenechte ujít na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.