Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce ikonická organizace končí v LCS. Hodnota slotu několikanásobně klesla

21. 9. 2023 | 09:36 League of Legends Přestup
Legendární časy Dyruse, TheOddOne nebo Reginalda jsou dávno pryč. Právě i díky této populární partě pod křídly TSM byla americká LCS dlouho tak populární, souboje s CLG byly skutečně ikonické. Dnešní doba je ale úplně někde jinde a po CLG se s LCS loučí také TSM.
TSM
TSM
Zdroj: Riot Games (Robert Paul)

Avizovaný konec TSM v LCS se dnes v noci stal oficiálně realitou. Majitel nejvíce ikonické organizace v historii nejvyšší americké ligy už před půl rokem hovořil o zájmu se přesunout do jiného regionu. Na tomhle cíli měli TSM pracovat několik posledních let, proto i opustili své moderní tréninkové středisko.

Novým přírůstkem v LCS bude kanadská organizace Shopify Rebellion. Ta před lety vznikla čistě pro podporu StarCraft II hráčů, protože CEO této e-commerce platformy je velkým fanouškem tohoto RTS titulu. Po několika expanzích ale nyní míří také na pole League of Legends, TSM slot je ideální příležitostí.

„S velkým potěšením vítáme tým Shopify Rebellion v LCS a v celém ekosystému esportu Riot Games. Rádi bychom také na tomto místě ocenili TSM a jejich bohatý přínos pro LCS a esport jako celek. Jejich odkaz bude v naší komunitě cítit ještě po mnoho let,“ prohlásil Carlos Antunes, vedoucí postava LoL esportu pro Severní Ameriku.

Hodně zajímavá je také cena, za kterou se rebelové do americké ligy dostali. Podle zahraničních žurnalistů šlo o 10 milionů dolarů, což trh dostává do roviny odhadu hodnoty z doby před šesti lety. Vypadá to, že bublina do jisté míry splaskla. Ještě v roce 2019 přitom Echo Fox prodali svůj slot za více než trojnásobek.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.