Přejít k hlavnímu obsahu

Zmodernizovaní Bulánci oficiálně vychází. Vývoj krvelačných polštářů ale zdaleka nekončí

22. 9. 2023 | 13:37 Gaming
Kultovní videohra Bulánci opouští předběžný přístup. Zmodernizovaná verze oblíbené hry tak oficiálně vychází a od září je navíc zdarma pro všechny. Tvůrci už nevidí důvod, proč by hru měli nadále držet v předběžném přístupu. Zároveň upozorňují, že vývoj Bulánků ještě nekončí.
Po roce v early accessu konečně Bulánci vychází
Po roce v early accessu konečně Bulánci vychází
Zdroj: SleepTeam

Bulánci během uplynulého roku ušli velký kus cesty. V takzvaném early accessu se do hry dostaly nové mapy, zbraně, herní režimy, autorský soundtrack a v průběhu léta také on-line multiplayer. V záři se tvůrci rozhodli dát hru zdarma pro všechny a těm, kteří si ji koupili, tak slibují mnoho bonusového obsahu navíc. Vedle toho SleepTeam pravidelně vydává aktualizace a opravuje chyby. 

U Bulánků se přístupu nejdříve dočkali podporovatelé z crowdfundingové kampaně, ve které se před dvěma lety vybralo rekordních více než 7 milionů korun. Loni v listopadu si pak Bulánky mohli koupit další lidé, když se hra objevila na platformě Steam a tím vstoupila do early accessu.

Základní verze hry je plně hratelná, funkční a hotová. Nevidíme proto důvod Bulánky nadále držet v předběžném přístupu a jsme rádi, že můžeme naše roztomilé, avšak krajně nebezpečné polštáře oficiálně vypustit do světa,“ řekl autor původní i nové verze Jaroslav Wagner.

Autoři hry ze studia SleepTeam zároveň vydali aktualizovaný harmonogram, který prozrazuje, čím v dalších týdnech a měsících obohatí oblíbenou videohru.

Bulánčí roadmapa. Autoři zveřejnili harmonogram, na jakých funkcích nyní pracují.
Bulánčí roadmapa. Autoři zveřejnili harmonogram, na jakých funkcích nyní pracují.
: SleepTeam

V brzké době se Bulánci objeví i ve verzi pro herní konzole. „Už zanedlouho nás čeká příchod na Nintendo Switch a SleepTeam aktivně pracuje i na vývoji dalších konzolových verzí. Hráči se tak mají v nadcházejících měsících rozhodně na co těšit,“ uvedli tvůrci v tiskové zprávě. O mobilních Buláncích zatím není žádná zmínka.

Pracuje se také na brutal módu a vývojáři dále chystají i nové zbraně, mezi nimiž dominuje odstřelovací puška.

V delším časovém horizontu se Bulánci dostanou i na konzoli Xbox, na počítače se systémy Linux nebo na zařízení od Applu. Poté se hráči mohou těšit na příběhový mód nebo editor map. Hra by se ještě letos měla dočkat turnajů, na kterých chce SleepTeam spolupracovat s esportovým týmem eSuba.

Autoři Bulánků se v srpnu vydali do německého Kolína nad Rýnem na herní veletrh Gamescom, aby slávu své hry rozšířili i do zahraničí. Velký zájem o krveláčné polštáře měli především návštěvníci z asijských zemí.

Není tedy divu, že SleepTeam v těchto dnech vyrazil do Japonska na Tokyo Game Show. Účastníci této akce si mohou Bulánky vyzkoušet na stánku Asociace českých herních vývojářů.

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.