Přejít k hlavnímu obsahu

Úvodní turnaj sezóny EA FC 24: změna na BO1 i delší poločasy

27. 9. 2023 | 12:57 EA SPORTS FC 24 MČR
4. října odstartuje úvodní otevřená kvalifikace sezónu MČR FC 24 powered by Hyundai. Turnaj pro všechny hráče na konzoli PlayStation 5 začíná v 18:00 a rozhodne o prvních čtyř postupujících do uzavřené kvalifikace FC Brno. Největší novinkou oproti loňskému ročníku je změna formátu.
Úvodní turnaj sezóny EA FC 24: změna na BO1 i delší poločasy
Úvodní turnaj sezóny EA FC 24: změna na BO1 i delší poločasy
Zdroj: PLAYzone

Nově se bude v otevřených kvalifikacích bojovat v BO1 zápasech. Výrazně se tak urychlí jednotlivá utkání, která se někdy dostala až do rozhodujícího zápasu v BO3 sérii. Upravuje se také délka jednoho poločasu, který se  prodlouží na 9 minut. Bude tak stále dostatek času na zvraty a pořádné drama.

Registruj se do první otevřené kvalifikace!

Oproti předchozímu ročníku bude jiný také závěr jednotlivých otevřených kvalifikací. Ty se nebudou dohrávat až do konce, jak tomu bylo zvykem. Jakmile bude rozhodnuto o nejlepší čtyřce, která postoupí do uzavřených bojů, turnaj končí. Žádné semifinále ani finále. Kvalifikace tak budou jednodenní, nikoli dvoudenní.

Přihlas se do první kvalifikace!

Snížen bude i počet otevřených kvalifikací před každou zastávkou. Ve FIFA 23 to byly tři, o postupujících do uzavřené soutěže budou během MČR FC 24 powered by Hyundai rozhodovat jen dvě otevřené kvalifikace. Zároveň se nebudou sbírat body do kvalifikační tabulky, top 4 z každé kvalifikace automaticky  postupuje do další fáze.

Všechny změny můžeš otestovat už 4. října, kdy se odehraje první otevřená kvalifikace MČR FC 24 powered by Hyundai. Začínáme v 18:00, registrace budou uzavřeny pět minut před začátkem soutěže. Zúčastnit se stále mohou pouze hráči na PS5.

Prize pool zastávky:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč
MČR FC 24 powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).