Přejít k hlavnímu obsahu

Tipsport CS:GO Praha II, nebo už CS2? Skupinová fáze startuje už v úterý

30. 9. 2023 | 19:20 Counter-Strike 2 Komentář
Před pár dny jsme konečně dostali odpověď na otázku, kdy vyjde Counter-Strike 2. Žádná open beta ani nic podobného, hráči po celém světě už hrají jen CS2 a na CS:GO se práší. Esport je však výjimkou, ESL Pro League a blížící se BLAST Premier Showdownu ještě probíhá v Global Offensive. Jak se tato situace dotkne nadcházejícího velkého domácího turnaje? Rozhodnutí o skupinové fázi vysvětluje Pavel Kristián. Jak to ale bude s play-off? Je čas na první LAN v CS2?!
Pavel Kristián
Pavel Kristián
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)
Na příchod CS2 se většina komunity těšila. Přináší sebou tolik potřebné oživení pro Counter-Strike jak z vizuální, tak z té herní stránky. Nové mechaniky, nová meta. I my se těšíme, až budeme moci odvysílat první zápasy v této nové verzi hry.

Vše je připraveno k přechodu na CS2, nicméně také potřebujeme umožnit hráčům adaptovat se a poskytnou jim dostatečný čas na přechod. Většina profesionálních týmů u nás ještě na CS2 ani jednou netrénovala, protože jejich kalendáře byly v posledních týdnech nabité zápasy v CS:GO.

Vzhledem k tomu, že se pražská skupinová fáze se hraje už den po skončení Mistrovství Slovenska, rozhodli jsme se, že zůstaneme u Global Offensive a dáme týmům prostor se před přechodem na CS2 alespoň trochu nadechnout a rozkoukat.
– Pavel Kristián
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.