Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat PLAYzone Challenge ve znamení Rainbow Six: Siege. Vítěz neměl konkurenci

1. 10. 2023 | 13:22 Rainbow Six: Siege Reportáž
První turnaj ze série PLAYzone Challenge ve Vodafone PLAYzone Areně je minulostí. Sobotní den byl velkým svátkem pro domácí nadšence hry Rainbow Six: Siege, kteří se po delší době opět potkali na podobně velkém turnaji. Ve hře byl hezký prize pool, ale akce měla především komunitní význam. Vítězství vybojovalo Shiftovo Zemědělské Družstvo!
Návrat PLAYzone Challenge ve znamení Rainbow Six: Siege. Vítěz neměl konkurenci
Návrat PLAYzone Challenge ve znamení Rainbow Six: Siege. Vítěz neměl konkurenci
Zdroj: PLAYzone

Návrat k naší PLAYzone Challenge obstarala taktická FPS bitva Rainbow Six: Siege, která se vždy pyšnila malou, ale zapálenou a semknutou komunitou. Když se tedy po delší době naskytla příležitost se opět potkat tváří v tváří a v LAN prostředí se utkat, hráči neváhali. Ve Vodafone PLAYzone Areně se v sobotu ukázaly různé mixy, týmy, osobnosti i největší Rainbow Six hvězdy posledních let.

Turnaj začal skupinovou fází, která přinesla souboje všech 13 mančaftů. Z každé skupiny postoupily tři týmy do play-off, ty nejlepší byly nasazeny rovnou do čtvrtfinále, zbytek se musel porvat v osmifinále. Vyřazovací boje byly single elimination.

Příliš šancí nedal během celého turnaje svým soupeřům tým Shiftovo Zemědělské Družstvo. Ten neprohrál ani jeden zápas, ve finále si poradil s mančaftem REDCHURCH 2:0. Třetí místo pro sebe uzmuli NTEsports.

Akci si užili nejen samotní hráči, ale i komentátoři. „Sešlo se nás opravdu hodně a od začátku do konce to bylo plné nostalgie, posledním větším turnajem bylo totiž MČR 2019 a od té doby jsme se v takhle hojném počtu nepotkali. Věřím, že jsme si to všichni užili a že akce splnila přesně to, co splnit měla a doufám, že se zase někdy takhle potkáme,“ pochvaloval si akci Michal „Mishek“ Kabele.

Konečné pořadí:

 1-gold 1. místo: Shiftovo Zemědělské Družstvo (Shift, PROD, Laszlo, kyzo, Rehy) - 6 400 Kč
 2-silver 2. místo: REDCHURCH (PEDR0, CHEEKI, Bury, Knoopo, Hajkos) - 3 800 Kč
 3-bronze 3. místo: NTEsports (Mareon, WarmadonAngel, berry, Pinkyyy, Kubicek) - 2 500 Kč

Stříbrný tým REDCHURCH
Stříbrný tým REDCHURCH
: PLAYzone
Bronzový tým NTEsports
Bronzový tým NTEsports
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).