Přejít k hlavnímu obsahu

Vrátí se Team Liquid na severoamerickou scénu? Bulharský rifler je zklamáním

2. 10. 2023 | 09:08 Counter-Strike 2 Spekulace
Team Liquid se na začátku léta odhodlal k velkým změnám, který je vytoužený efekt ani zdaleka nepřinesly. Čtvrtfinalisté posledního Majoru vypadávají z jednoho turnaje za druhým a evropské jádro se neujalo. Po krátkém experimentu se podle nejnovějších informací rozpadne.
Team Liquid
Team Liquid
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Zahraniční média hovoří o konci Alekse „Rainwaker“ Petrova. Bulharský střelec přišel do týmu Liquid z 500 a šlo o jeden z nejvíce překvapivých přesunů léta. Při skautingu v něm organizace viděla potenciál, jenž ale zůstane nenaplněn. Trenér Damian „daps“ Steele by jej měl nahradit už na BLAST Premier Showdown.

Liquid v červnu zariskovali a jádro týmu změnilo na evropské, což by na začátku příští roku mohlo značně zkomplikovat kvalifikační cestu na první CS2 Major. Rainwaker ani Robert „Patsi“ Isyanov ale zatím příliš neoslnili a nepůsobí jako ti praví hráči, kvůli kterým stojí za to se přesunout do nejsilnějšího regionu.

Na veřejnost ale zatím neprosakují informace, co by pro aktuální světovou čtrnáctku mohlo být trvalým řešením. Organizace si nyní vyhodnocuje různé varianty, aby do nové éry vstoupila o něco silnější. Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis by se například mohl zbavit role in-game leadera, aby mohl znovu naplno zářit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.